Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Brně řádí aktivisté. Zaparkovaným autům vypouštějí gumy ve jménu klimatu

Na řidiče z moravské metropole útočí aktivisté bojující za lepší klima a ovzduší. Členové mezinárodního uskupení vypouštějí lidem gumy u automobilů. Záměrně si vybírají SUV vozy, protože podle nich zamořují planetu. Jedná se zatím o desítky případů.

Podle dosavadních informací brněnské městské policie nahlásilo prázdné pneumatiky asi dvacet majitelů aut. Všechny případy nesou podobný rukopis. Kromě vypuštěných gum nacházejí řidiči u svého majetku také letáček. Ten vysvětluje, že velká auta jsou horší než celý letecký průmysl a motoristé dostávají svět do klimatické krize. 

Uskupení klimatických aktivistů s názvem Tyre Extinguishers vypouštějí pneumatiky SUV vozů po celém světě. „Určitě se bez svého palivožrouta obejdete. Můžete jít pěšky, jet MHD, nebo nasednout na kolo,“ přečetli si majitelé postižených aut na papírových vzkazech.

Některé prázdné pneumatiky nahlásili sami řidiči, většinu objevili strážníci při pochůzkách. „Nacházeli je prakticky jen na Brně-severu, a to konkrétně v Černých Polích. Po konzultaci s Policií České republiky sice momentálně k případu přistupujeme jako k přestupku, nemusí to však nutně být konečný stav,“ popsal mluvčí Městské policie Brno Jakub Ghanem.

Podle Ghanema je možné, že podobných případů bude přibývat. „Není možné vyloučit, že se v příštích hodinách prokáže škoda, která by napovídala trestnému činu, nebo jiná závažná okolnost. Pokud se tak nestane, postoupíme podezření z přestupku správnímu orgánu, dodal Ghanem.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MP Brno

Štítky Brno, Strážníci, Automobily, Klima, Aktivisté

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pepa Fikejz

Nejsou to aktivisté, ale obyčejní vandalové, kteří navíc svým chováním životnímu prostředí ještě dál škodí.

Pondělí, 1. května 2023, 20:42Odpovědět

V Brně řádí aktivisté. Zaparkovaným autům vypouštějí gumy ve jménu klimatu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.