Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na brněnském výstavišti se představí hospodářská zvířata a myslivost

PR článek

Od 22. dubna do 26. dubna proběhnou na brněnském výstavišti Mezinárodní veletrh pro živočišnou výrobu ANIMAL TECH, Národní výstava hospodářských zvířat a Národní výstava myslivosti. Ve 3 halách se prezentuje na 200 firem s kompletním sortimentem pro chov hospodářských zvířat, živočišnou výrobu a myslivost. Na výstavišti se objeví zhruba 1000 hospodářských zvířat. 

Součástí doprovodného programu Národní výstavy hospodářských zvířat a veletrhu ANIMAL TECH jsou národní šampionáty masného i dojného skotu, přehlídky koní, ovcí, koz prasat. Na Národní výstavě myslivosti se můžete těšit na pětidenní pódiový edukativní i zábavný program, výstavy trofejí, mistrovství Evropy ve vábení jelenů nebo ukázky tradičních řemesel souvisejících s myslivostí – rytectví, puškařství a nožířství. V pavilonu F je umístěna také včelařská výstava a prodej farmářských a regionálních potravin.

Rozsáhlý je program koní. Dopoledne budou probíhat chovatelské ukázky plemen koní. Odpoledne se mohou návštěvníci podívat na ukázky práce s koňmi a děti se mohou také na koni svézt. V hlavní aréně bude probíhat jezdecký program – ukázky, soutěže a další divácky atraktivní show. Do programu jsou zařazeny například také kursy lasování, ukázky podkování, uvidíme spřežení starokladrubských koní.

Na venkovní ploše bude vybudována mountain trailová dráha, kde budou probíhat ukázky soutěží na ruce i pod sedlem. V sobotu a v neděli budou hosty programu koní známe osobnosti, které k nim mají blízko – například herečka Michaela Kuklová. V úterý odpoledne bude možné projít si tuto dráhu se psem a v neděli s vypůjčeným poníkem.

Centrem mysliveckého programu bude pódium v pavilonu G1. Moderátorem pódia je Petr Joo, každý den si budete moci poslechnout cimbálovku Jožky Šmukaře. Na pódiu i výstavní ploše se bude možné seznámit s kluby Českomoravské myslivecké jednoty, o svém vztahu k myslivosti bude vyprávět Aleš Háma. V rámci oslav 100 let od vzniku Českomoravské myslivecké jednoty bude k vidění výstava unikátních trofejí. Mnohé z vystavených trofejí není možné vidět jinde, například trofej jelena z roku 1730, která byla v první polovině minulého století ohodnocena jako nejsilnější na světě. V sobotu večer proběhne na výstavišti myslivecký ples.

Výstaviště bude otevřeno od 9 do 17 hodin, ve středu do 16 hodin. Základní vstupenka stojí 110 korun a je dostupná pouze při online nákupu na webu veletrhu, vstupné na místě stojí 180 korun. Organizované skupiny nad 15 osob mají v pondělí a v úterý výhodnější vstupné a ve středu 26. dubna organizované skupiny navštíví výstaviště zdarma.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky BVV, Zvířata, Animal tech, Výstaviště, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na brněnském výstavišti se představí hospodářská zvířata a myslivost  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.