Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Britský velvyslanec jel poprvé do Brna. Co se tam dá dělat? prosil lidi o radu

S řízkem v alobalu, čokoládovou tyčinkou Kofila v novém obalu bez kouřícího mouřenína a bez igelitky vyrazil vlakem na první cestu po České republice nový britský velvyslanec Matt Field. Za cílovou destinaci si vybral Brno, kde kromě povinného programu toužil i po zážitcích.

Britský velvyslanec Matt Field působí na britské ambasádě v Praze od konce ledna. Veřejnost zaujal hned prvním příspěvkem na sociálních sítích, kde oznámil, že je tu „novej“. Příspěvek na Twitteru zhlédlo stovky tisíc lidí. Nyní se pracovník hájící zájmy Velké Británie a Severního Irska vydal na první výlet po České republice. Zvolil si Brno, kam odjel ve středu železničním spojem. V příspěvku na Facebooku navíc požádal lidi, aby mu dali tipy, co v největším moravském městě dělat a vidět.

„Cesta podle jízdního řádu trvá tři hodiny. Budu moc rád, když mi doporučíte, co bych si neměl v Brně nechat ujít,“ vyzval britský diplomat sledující.  

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Lidé kromě obligátních návrhů, mezi které patří hrad Špilberk, vila Tugendhat nebo zdejší kavárny, například doporučovali, aby Brit kouknul na orloj, ochutnal Starobrno nebo zašel do podzemí. 

Hrdinovi RAF gratuloval král

Velvyslanec většinou na sledující dal. Zároveň navštívil Zelný trh, podíval se na koně markraběte socha Jošta na Moravském náměstí nebo zavítal do vily Stiasny, kde poobědval s hejtmanem kachnu se zelím. Hlavní bod programu se odehrál v Bystrci. Právě tam v domově seniorů žije poslední český pilot RAF Emil Božek, který nedávno oslavil sté narozeniny. Field předal válečnému hrdinovi blahopřání od britského krále.

„Měl jsem tu velkou čest předat panu generálu Emilu Bočkovi, pilotu RAF, osobní dopis od krále Karla III. Král mu poblahopřál ke stým narozeninám a poděkoval mu za jeho přínos boji za svobodu,“ dodal bývalý ambasador v Bosně a Hercegovině, jenž zamířil na pochůzku do vojenského cvičiště ve Vyškově.

Pilot RAF Emil Boček dostal blahopřání k narozeninám od britského krále Karla III. Foto: Matt Field/Twitter

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Matt Field/Twitter

Štítky Brno, Velvyslanec, Británie, Památky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Britský velvyslanec jel poprvé do Brna. Co se tam dá dělat? prosil lidi o radu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.