Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na brněnské výstaviště přijedou stavaři. Přivezou domy i roboty, co tisknou beton

Do moravské metropole se vrací tradiční stavební veletrh, který v areálu výstaviště ukáže největší novinky a trendy oboru. Stavaři poprvé od covidu zaplní kompletně celý pavilon P a přivezou například modely modulárních domů, chytré roboty a hlavně informace, pro ty, kteří chystají stavbu domu.

Stavební veletrh Brno, veletrh Dřevo a stavby a nábytkářský Mobitex se odehraje od čtvrtka do soboty. Představí se více než dvojnásobek firem než minulý ročník. Na místě bude více než 354 firem, mezi nimiž nechí ani společnosti ze zahraniční. 

„Cílíme na odborníky i laickou veřejnost. Představíme například budoucnost stavitelství, prostřednictvím unikátních robotů pro 3D tisk betonu či prefabrikaci. Zároveň se pro návštěvníky uskuteční ojedinělá výstava modulárních domů, které je možné navštívit. Obecně ale hlavním přínosem pro příchozí je fakt, že najdou všechny informace o stavitelství na jednom místě,“ popsal Drbně ředitel Stavebního veletrhu Brno Martin Škarka

Podle generálního ředitele brněnských veletrhů Tomáše Moravce byl letos zájem o akci tak velký, že stavební firmy kompletně zaplní pavilon P, kde se odehraje hlavní část programu. „Zájem vystavovatelů je rekordní, bohužel momentálně už nemáme, kam je do pavilonu umístit," uvedl šéf brněnských veletrhů, jenž ve funkci nejspíše zůstane ještě déle, než se předpokládalo. Komise totiž nevybrala žádného uchazeče ve výběrovém řízení, a tak v čele městské akciovky zůstává stále Moravec.

Společně se stavebním veletrhem, který se letos místo dubna netradičně odehrává začátkem března, se koná také Festival architektury, veletrh Opa i ProDítě, který bude k vidění až do neděle. Na všechny akce se zájemci dostanou na jednu vstupenku.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto BVV

Štítky Brno, BVV, Výstaviště, Stavitelství

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na brněnské výstaviště přijedou stavaři. Přivezou domy i roboty, co tisknou beton  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.