Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Brněnský developer snížil ceny nových bytů – zájem okamžitě vzrostl 

PR článek

Chcete ještě letos bydlet ve vlastním? Nebo hledáte výhodnou investiční příležitost? Pak by vám neměla uniknout nová královopolská novostavba Rezidence Ponavia III. Brněnský developer Trikaya jako první zareagoval na ochlazení realitního trhu a snížil ceny. Velká část ze 72 bytů už je rezervovaná či prodaná.

Byt v brněnské novostavbě – koupit či počkat? 

Otázka, kterou si kladou lidé zvažující vlastní bydlení i investoři. Ceny bytů se ve chvíli, kdy zvažujeme nákup, většinou zdají příliš vysoké. A není to jen zdání – jen mezi roky 2021 a 2022 poskočily až o 30 %. 

Už v druhé polovině roku ale kartami realitního trhu zamíchaly stále dražší hypotéky a lidé začali s nákupem váhat. V Brně na situaci jako první zareagoval developer Trikaya, který letos srazil ceny svých novostaveb

Ceny nových bytů v Brně klesly

Aktuálně je průměrná cena za metr čtvereční na úrovni roku 2021. A to je velmi dobrá příležitost ke koupi bytu. Potvrzuje to ředitel brněnské developerské společnosti Trikaya Dalibor Lamka: „Vzestupný trend, který začal v roce 2016, vyvrcholil v první polovině roku 2022. Z 55 600 Kč za metr čtvereční se průměrná cena během 6 let vyhoupla až na 127 200 Kč. Od třetího čtvrtletí 2022 však cena začala mírně klesat.“

Zájem o byty jejich developerského projektu Rezidence Ponavia III tak okamžitě vzrostl. Nahrává tomu klidná lokalita v Králově Poli, skvělá občanská vybavenost a dobrá dostupnost do centra. 72 bytů o dispozicích 1+kk–4+kk s terasou i garážovým stáním jsou s ohledem do budoucnosti sázka na jistotu. 

Rezidence Ponavia III nabízí poslední volné byty

Velkou výhodou je lokalita – 10minutová dostupnost do centra Brna a kompletní občanská vybavenost. V docházkové vzdálenosti je nákupní centrum, plavecký bazén, hokejová hala, park Lužánky či spousta kaváren a restaurací. Řada z bytů je proto zarezervovaná či prodaná. 

Koupě novostavby jako nejjistější investice

Investice do nemovitosti je jednou z nejjistějších forem zajištění na stáří. Stačí se podívat na vývoj cen za posledních 10 let. Data potvrzují, že ceny bytů neustále průběžně rostou. A navzdory mírnému poklesu posledních měsíců, bude tento trend pokračovat. 

Realitní makléři proto doporučují využít aktuální situace, kdy lidé s nákupem kvůli dražším hypotékám váhají. O jednu nemovitost má teď zájem méně potenciálních kupců, a vy tak nebudete muset soutěžit a přeplácet ostatní zájemce.

Investice do vhodné nemovitosti je navíc unikátní v tom, že nabízí hned dva druhy zhodnocení. Okamžitě získáte tržby z pronájmu a hodnota bytu poroste v čase o desítky procent.

Hodnocení článku je 38 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, Developer, Ceny, Ekonomika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnský developer snížil ceny nových bytů – zájem okamžitě vzrostl   |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.