Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brněnské výstaviště se změní na obří obchoďák. Vypukne svátek módy i s Borhyovou

Módní návrháři, prodejci oblečení i celebrity zavítají na brněnské výstaviště, kde se odehraje tradiční veletrh Styl a Kabo. Vystavovatelé přivezou do pavilonu P nejnovější módní kolekce oděvů i bot. Chybět nebudou ani módní přehlídky či společenské akce, na kterých lidé potkají například osobnost televizních zpráv.

Módní svátek patří mezi nejtradičnější akce, které se v prvorepublikovém objektu brněnského výstaviště konají. Veletrh se letos koná pošedesáté a patří mezi návštěvnicky nejatraktivnější veletrhy. Zájem mají rovněž vystavovatelé, jejichž účast po období covidu a ekonomické krizi postupně roste. Letos se přihlásilo téměř 150 firem. Takřka polovina společností pochází ze zahraniční, díky čemuž se zaplní největší veletržní pavilon P. Značky přivezou například obchodníci z Pákistánu, Portugalska i Ukrajiny.

„Jubilejního ročníku se účastní přesně 145 firem, které na veletrhu předvedou téměř 300 módních značek. Čtyřicet procent vystavitelů je přitom ze zahraničí. Reprezentuje se zde celkem třináct zemí,“ sdělil ředitel veletrhu Styl a Kabo Martin Škarka

Podle Škarky letos akci narušilo nedávné zemětřesení v Turecku. Tamější firmy totiž musely na poslední chvíli odřeknout účast. „Bohužel nemůže přijet náš tradiční turecký partner, kterého zasáhlo zemětřesení, a stále přetrvávají problémy s ukrajinskými vystavovateli. Mysleli jsme, že letos už bude jejich účast větší, ale stále přetrvávají bariéry," řekl Škarka.

Přijede hlasatelka zpráv

Veletrh startuje v pátek a potrvá až do neděle. Program organizátoři rozdělili pro odbornou i laickou veřejnost. V plánu jsou přednášky, workshopy nebo přehlídky modelek. Slavnostní odstartování se chystá hned první den, kdy se uskuteční společenský večer v sousedním hotelu Orea, který dříve lidé znali pod názvem Voroněž. Součástí bude rovněž módní přehlídka. Úlohu moderátora si odbude televizní hlasatelka zpráv Lucie Borhyová. Organizátoři lákají i na další celebrity, zatím neprozradili, o koho se jedná.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto STYL a KABO

Štítky Brno, BVV, Výstaviště, Móda, Veletrhy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

To bude teda pořádnej svátek - škoda mluvit - MÓDA a BORHYOVÁ - vratíme se brzo do jeskyň..

Středa, 15. února 2023, 07:32Odpovědět

Brněnské výstaviště se změní na obří obchoďák. Vypukne svátek módy i s Borhyovou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.