Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jihomoravští vlekaři si pochvalují podmínky k lyžování

Podmínky pro lyžování v lyžařských areálech v Jihomoravském kraji jsou podle provozovatelů ideální. Mrzne, ale místy svítí slunce, počasí lyžařům přeje. Je to vidět i na zvýšeném zájmu o lyžování, řekli správci či majitelé areálů.

Na svazích na Blanensku leží jako podklad asi půl metru technického sněhu, který je ale pokrytý vrstvou přírodního. Napadl už v minulém týdnu, ale neroztál. „Podmínky jsou naprosto ideální, lepší už ani být nemohou," uvedl za areál v Hodoníně u Kunštátu na Blanensku Vlastimil Jílek. Středisko leží na východním okraji Českomoravské vysočiny, délka sjezdovky je asi 550 metrů s převýšením 100 metrů. Pro lyžaře tu v této sezoně přichystali novou boční trasu, vede směrem od hlavní sjezdovky velkým obloukem. Pro nepřízeň počasí ji ještě ani v lednu nezasněžovali, minulý týden ji už ale zkoušeli první lyžaři, podle Jílka si ji v podstatě otevřeli sami.

Lyžaři se v sobotu mohou těšit na "Valentýnskou párty", v plánu je doprovodný program jako soutěže o skipasy, malování na obličej pro děti, míchat se budou speciální valentýnské drinky. Otevřeno je ve všední dny od 9:00 do 20:00, o víkendu se začíná o hodinu dřív.

Podmínky a počasí si pochvalují i v nedaleké Olešnici. „Podmínky jsou skvělé, ideální, lepší už si snad nemůžeme přát. Snad vydrží co nejdéle," řekl za areál Lubomír Rek. Středisko nabízí sjezdovku o délce 500 metrů se stometrovým převýšením. Také zde leží na svahu asi půl metru technického sněhu, který je pokrytý vrstvou přírodního. Rek uvedl, že počasí jim umožnilo navíc dodělat i značné zásoby sněhu. Otevřeno je ve všední dny od 9:00 do 20:00, o víkendu se začíná o hodinu dřív.

V provozu je také areál v Němčičkách na Břeclavsku, kde mají na svahu položený umělý povrch, který umožňuje lyžování i za nepříznivého počasí. Svah je nyní zasněžený celý. „Podmínky ideální, svah je krásně upravený, i zájem lyžařů se zvýšil," uvedl za areál Jaroslav Stávek. Ve všední dny středisko prodloužilo otvírací hodiny, nově je od 9:00 do 19:00, kdy dopoledne jsou i kurzy pro školy. O víkendu jsou v plánu závody, v sobotu pro děti, v neděli se pojede jihomoravský pohár. Pro veřejnost bude oba dny otevřeno po skončení závodu, tedy od 14:00.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv redakce

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihomoravský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští vlekaři si pochvalují podmínky k lyžování  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.