Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Nejvyšší soud přezkoumá verdikt v kauze znásilnění bezdomovkyň cizincem

Nejvyšší soud v Brně přezkoumá rozsudek nad mužem z Mongolska, jenž si má odpykat devět let ve vězení za sérii napadení a znásilnění žen z komunity bezdomovců v Olomouci. Podle pravomocného rozsudku se Namdaldonir Nyamjav dopustil vydírání, tří znásilnění a dvou pokusů o ublížení na zdraví. Nejvyšší soud převzal dovolání spolu se spisem na konci minulého roku.

Nyamjav vinu od počátku popíral. Justice však proti němu shromáždila řadu důkazů. Rozhodnutí nejvyšší instance lze s ohledem na průměrnou délku řízení v trestním kolegiu očekávat za čtyřicet až padesát dní.

První dva útoky se odehrály v roce 2020. Podle obžaloby pachatel nejprve v lednu na třídě 17. listopadu ve squatu pod tribunou oslovil pár bezdomovců ohledně možnosti nákupu alkoholu. Po několika minutách se vrátil a lahví několikrát udeřil muže do hlavy, ženu udeřil pěstí do obličeje, uchopil za kapuci mikiny a odtáhl za tribunu, kde ji poté znásilnil.

Další útok se odehrál na stejném místě na konci října. I tehdy pachatel zaútočil na ženu bez domova, kterou při napadení škrtil a znásilnil. Na pomoc jí šla dvojice mužů, kterou křik ženy probudil. Jeden z nich se snažil násilníka zadržet, pachatel ho však podle obžaloby bodl ostrým předmětem a utekl.

Poslední útok se odehrál v lednu 2021 ve Smetanově ulici, kdy muž přepadl pár spící v plechové boudě za tenisovými kurty. Útočník nejprve udeřil několikrát muže baterkou do hlavy a poté zaútočil na ženu, kterou znásilnil.

Na stopu se podezřelému dostali kriminalisté po posledním útoku. Pomohly i kamerové záznamy z okolí místa činu. Zadrželi ho o několik dní později v ulicích Olomouce.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com/qimono

Štítky ČR, Mongolsko, soud, znásilnění, bezdomovci, Olomouc, Nejvyšší

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejvyšší soud přezkoumá verdikt v kauze znásilnění bezdomovkyň cizincem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.