Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Teplárny Brno nabízejí jistotu práce i v nejisté době

PR článek

Takové benefity i možnosti rozvoje jsme v jiných velkých firmách nepoznali. Podobně si pochvalují péči Tepláren Brno zaměstnanci, kteří do této městské společnosti nastoupili před několika měsíci a mohou porovnávat s vlastními zkušenostmi odjinud. A nejen to. V dnešní nejisté době energetické krize jsou to totiž paradoxně právě energetické firmy, které nabízejí jistotu zaměstnání. Teplárny Brno se tak řadí k nejsolidnějším zaměstnavatelům v moravské metropoli. Portfolio aktivit společnosti se rozšiřuje a její stabilitou neotřásl ani covidový lockdown: teplo a teplá voda jsou a budou potřeba vždy.

„Z tohoto pohledu o naší firmě možná mnozí ani neuvažují. Nabídka pozic pro případné kandidáty je přitom velmi široká,“ říká generální ředitel Tepláren Brno Petr Fajmon.

Hledáme právě vás? Příležitost mají teplárny pro všechny

Nové pracovníky tu hledají pro dělnické profese, vítáni jsou topenáři, instalatéři nebo elektrikáři. Výborně se tu však uplatní také lidé s vyšším vzděláním, a to včetně čerstvých absolventů. „Zaškolení není problém. Vysokoškoláky může zase lákat především vysoká úroveň našich moderních zařízení. Teplárny Brno celorepublikově patří technologicky ke špičkám svého oboru, což nabízí možnosti profesního růstu a může tak být přitažlivou šancí pro mladé odborníky,“ míní vedoucí personálně-správního a mzdového oddělení TB Hana Žitníková.

V Brně teplárny zdaleka nezajišťují pouze dodávky tepla a teplé vody. V jihomoravské metropoli jsou rovněž lídrem v rozvoji elektromobility, soustředí se na fotovoltaiku a před zahájením je výstavba biomasového kotle v duchu posledních technologických trendů… O plánované výstavbě horkovodu z Jaderné elektrárny Dukovany nemluvě. Otevřenými dveřmi k budoucímu místu v Teplárnách se mohou pro studenty stát také atraktivní brigády nebo odborné praxe.

Pokračování tradice umožňují špičkové technologie

Teplárny Brno jsou sice firmou s tradicí, trvající již více než 90 let, jejich provoz však rozhodně „zastaralý“ není. Od svého vzniku byly vzorem i pro ostatní města. A neustálá modernizace a inovace zdrojů patří mezi dlouhodobé strategické cíle. „Toto zdaleka nejsou všechny cíle, velmi dbáme na bezpečnost práce, což v energetice ani jinak nejde, a trvale investujeme do rozvoje našich zaměstnanců,“ doplňuje vedoucí odboru generálního ředitele Renata Diatková. Teplárny Brno jsou navíc nositelem certifikátu Bezpečný podnik a pravidelně jej obhajují v náročném hodnocení.

Benefity a bonusy nechybějí

Motivující finanční ohodnocení doprovází rovněž, jak potvrzují sami zaměstnanci, řada atraktivních zaměstnaneckých bonusů či benefitů. Pět týdnů dovolené, příspěvky na stravování, vysoký příspěvek na penzijní a životní pojištění nebo osobní sociální konto. „Zájemci mohou využívat naši posilovnu, pro někoho se může stát lákadlem firemní byt, i když v tomto ohledu je naše nabídka přece jen hodně omezená,“ doplňuje Renata Diatková. Samozřejmostí je podpora zaměstnanců při dalším vzdělávání. Zajištěna jsou pravidelná školení, ale také odborné vzdělávací i jazykové kurzy.

Teplárny Brno

  • jsou městskou akciovou společností
  • zaměstnávají cca 370 pracovníků z Brna i okolí
  • patří mezi nejvýznamnější a stále se rozvíjející firmy svého druhu na tuzemském trhu
  • současně s teplem vyrábějí i elektrickou energii
  • vytápějí více než 100 tisíc brněnských domácností
  • dodávají teplo nemocnicím, školám, administrativním komplexům i velkým průmyslovým podnikům

Hodnocení článku je 48 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky zaměstnání, práce, nabídka, teplárny brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Franta Čuně

Tak trubky od Dukovan tahat? Bioplynová stanice by asi nebyla tak výnosná jak natáhnout několik desítek kilometrů trubek a daňové poplatníky o pár milionů.

Neděle, 8. ledna 2023, 13:20Odpovědět

Diskutér T.

Tak, že bych šel makat do tepláren a v zimě nemusel doma topit? Dobrej nápad, díky.

Čtvrtek, 5. ledna 2023, 14:42Odpovědět

Teplárny Brno nabízejí jistotu práce i v nejisté době  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.