Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Mladí Romové v Brně psali a četli zprávy. Stali se z nich novináři

Na přednášku redaktora romského časopisu a workshop, díky kterému se ze zúčastněných studentů stali na den novináři, pozvala mladé Romy nezisková organizace v Brně. Zájemci si vyzkoušeli tvoření scénářů reportáží i psaní vlastních krátkých textů.

Mediální dílnu přichystala pro romské studenty neziskovka IQ Roma servis ve spolupráci se Sdružením Romů na Moravě. Akce přizvala zájemce, kteří se zajímají o média a chtěli si vyzkoušet psaní vlastních žurnalistických textů. Na úvod si vzal slovo redaktor romského časopisu Romano Hangos, jenž zájemcům předal základy novinářské práce.

Studenti se rozepsali například o otevření výstavy Genocida Romů v Národním památníku či elektromobilech. Akce byla součástí projektu Reslipen, který se zaměřuje na podporu dětí a mladých lidí ve vzdělávacím systému. „Na workshop jsem přišla, protože chci něco dokázat a změnit,“ svěřila se Eliška Drbohlavová, jež na workshop přijela z Břeclavi. 

„V příštím roce budeme navazovat sérii mediálních dílen, kterých se mohou zúčastnit další mladí lidé, kteří mají podobně jako Eliška chuť měnit věci kolem sebe. Věříme, že i díky těmto zkušenostem bude přibývat Romů, kteří pracují v médiích a budou častěji zaznívat názory Romů a témata, která romskou komunitu oslovují,” řekla vedoucí vzdělávacího programu pro romské studenty v IQ Roma servisu Kristina Studená

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto IQ Roma servis

Štítky studenti, romové, žurnalistika, iq roma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí Romové v Brně psali a četli zprávy. Stali se z nich novináři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.