Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Brno má strom na Zelňáku a staví první vánoční stánky

Přípravy na brněnské Vánoce jsou v plném proudu. Zatímco dělníci staví v centru moravské metropole dřevěné stánky a mezi domy rozvěšují světýlka, na Zelný trh už dorazil vánoční strom. Sváteční atmosféru město ještě podpoří rozsvícením nových girland.

Na náměstí Svobody, Zelném trhu nebo Dominikánském náměstí v centru Brna už vyrůstají první dřevěné stánky. Začátkem adventních trhů, který město plánuje na 25. listopadu, bude prodejních stánků více než stovka. „Asi polovina stánků bude nabízet řemeslné výrobky, potkáte zde zvonaře, svíčkaře, keramiky a knihaře. Budete si moci nakoupit drobné dárky pro své blízké, vánoční ozdoby a mnohé další. Nabídku doplní dobré jídlo a pití,“ pozval Vojtěch Mencl (ODS) starosta městské části Brno-střed, která má na starosti stánky na Zelném trhu a Moravském náměstí.

Zelný trh už kromě dřevěných přístřešků zdobí také třináct metrů vysoká jedle ojíněná, kterou městské části věnovali manželé Valachovi z Rebešovic na Brněnsku. Pracovníci na stromě zatím upravují větve, aby mohli v příštím týdnu pověsit ozdoby. „Letošní Vánoce na Zelném trhu budou zlatostříbrné a ve stejných barvách ozdobíme i náš stromek. Slavnostně jej rozsvítíme v pátek 25. listopadu v osmnáct hodin, tedy hodinu po rozsvícení stromu na náměstí Svobody,“ sdělila Drbně mluvčí městské části Brno-střed Kateřina Dobešová.

Girlandy navodí vánoční atmosféru

K vánoční náladě Brňanů přispěje i slavnostní rozsvícení nových girland, které město naplánovalo na čtvrteční odpoledne. „Girlandy visí celkem v pěti ulicích brněnského centra, a to na ulici Česká, Středová, Běhounská, Kobližná a Masarykova. Nabízejí několik světelných programů podle toho, jaké je roční období nebo jaký se zrovna slaví svátek. Girlandy rozsvítíme zítra v 16:45 hodin,“ řekl Drbně mluvčí města Brna Filip Poňuchálek.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Brno, brněnské Vánoce, Zelný trh, adventní trhy, vánoční strom, girlandy, Zelný trh (Brno), strom, Vánoce, městská část, Vojtěch Mencl, Brno-střed, Moravské náměstí, Rebešovice, Brněnsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno má strom na Zelňáku a staví první vánoční stánky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.