Počasí dnes22 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hustopeče zavřely kvůli rekonstrukci rozhlednu v mandloňovém sadu

Turistickou atrakci, která nabízí výhledy na mandloňový sad, musí oželet lidé v Hustopečích na Břeclavsku. Rozhledna je uzavřená kvůli nezbytné rekonstrukci. Dělníci postupně vymění všechny nosné sloupy. Opravy dřevěné vyhlídky se vyšplhají na milion korun.

Rekonstrukci oblíbené rozhledny provedou dělníci ve dvou etapách. Nejprve vymění dva ze čtyř sloupů. Poté si dají několik dní přestávku, aby zjistili, zda vše funguje, a následně se vrhnou i dva zbylé sloupy. K opravě rozhledny v mandloňovém sadu vedly město Hustopeče obavy o bezpečnost objektu. „Přece jenom je to dřevěná stavba, o kterou je holt nutné čas od času tímto způsobem pečovat,“ sdělila Drbně za hustopečské oddělení marketingu a kultury Veronika Nováková.

Město prosí o dodržování zákazu

Rekonstrukci si vzala pod křídla firma Teplotechna Ostrava, která za práci dostane milion korun. Město teď varuje návštěvníky, aby se od rozhledny drželi až do poloviny listopadu dál. „Lidi může napadnout, že když zrovna neuvidí na stavbě nikoho pracovat, tak je otevřená. Zákaz vstupu ale platí po celou dobu,“ uvedla Nováková. 

Přes sedmnáct metrů vysoká turistická atrakce stojí u Hustopečí už deset let. Turisté si ji užívají zejména v době kvetoucích mandloní, kdy přijíždějí obdivovat stovky růžových stromů. „Pravidelně rozhlednu lakujeme, provádíme drobné udržovací práce a kontrolujeme, zda není pro návštěvníky nebezpečná. Výměna nosných sloupů není nic až tak neobvyklého, pokud chceme, aby stavba sloužila i další dekády,“ popsala Nováková.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook Město Hustopeče

Štítky Hustopeče, Rekonstrukce, rozhledna, Mandloňový sad, sad, sloup, Veronika Novák, okres Břeclav, TEPLOTECHNA Ostrava a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hustopeče zavřely kvůli rekonstrukci rozhlednu v mandloňovém sadu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.