Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Brně rozdávají policisté důchodcům magnetky, aby je nikdo neokradl

Brněnští důchodci mají nového pomocníka proti zlodějům. Stal se jím obrázkový magnet na lednici, který seniorům rozdávají policisté. Na předměty umístili rady, jak se popasovat se zloději, podvodníky na internetu nebo podomními prodejci.

Projekt s názvem „Obezřetný senior – preventivní magnetky“ spočívá v tom, že jihomoravská policie rozdává seniorům sbírku sedmi různých magnetek s preventivním obrázkem, který upozorňuje na rizikovou situaci. „Preventivní magnety budou zdarma k dispozici na senior pointech na Mendelově náměstí a na Lesné. Budeme je dodávat v různých časových intervalech, aby bylo sbírání zábavnější,“ popsala policistka a autorka projektu Zdeňka Procházková, podle níž se o programu zájemci dozví na webu, sociálních stí nebo ze seniorských klubů.

Rychle, než se rozeberou

Policisté radí, aby senioři začali se sbíráním magnetek rychle, je jich totiž jenom omezený počet. „Od každého druhu máme tisíc kusů. Jakmile budou rozebrány, nebude možné pro tento běh dodat další,“ vysvětlila Procházková. Jihomoravská policie si od projektu slibuje úspěch a věří, že v následujícím roce bude pokračovat s novou sérií preventivních magnetů. Všechny obrázky jsou dílem grafičky Jitky Rufferové. Mimo obrázkových magnetek už je v oběhu třeba také poučný kalendář.

Hodnocení článku je 58 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Policie ČR, Senioři, Senior Point, Nebezpečí, Prevence, Brno, magnet, projekt, Lesné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně rozdávají policisté důchodcům magnetky, aby je nikdo neokradl  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.