Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Brněnská knihovna bude modernější. Dostane samoobslužný systém

Největší veřejnou městskou knihovnu na Moravě čeká modernizace. Knihovna Jiřího Mahena a její pobočky se dočkají výrazné změny. Projekt, který schválili brněnští radní, zahrnuje vylepšení interiérů i nový samoobslužný systém.

Záměr, který má lidem více zpřístupnít výpůjční služby, programy neformálního vzdělávání a aktivity podporující komunitní život, počítá s vybavením prostorů knihovny novými technologiemi. Chybět nebudou interaktivní funkce, samoobslužné rezervační zařízení ani samoobslužná výpůjční hala v budově Ústřední knihovny v Kobližné ulici.

Úpravy hlavní budovy instituce, jež funguje od roku 1921, vyjdou na více než patnáct milionů korun. Zpětaosmdesáti procent pokryjí částku evropské dotace. „Modernizací projdou i interiéry, týká se to především části pro děti a mládež nebo zákaznického centra,“ informovala brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Vylepšování se dotkne také devíti poboček Knihovny Jiřího Mahena. Druhá fáze proměny bude stát necelých dvacet milionů korun. „Jde o doplnění mobiliáře i inovace technického vybavení. V IN-Centru v Kleinově paláci na náměstí Svobody vznikne také zcela nová kreativní dílna,“ řekl radní pro kulturu Marek Fišer (Piráti). 

Ohodnoť článek

Foto Knihovna Jiřího Mahena

Štítky modernizace, oprava, knihovna, Jiří Mahen, Morava, Markéta Vaňková, ODS, Česká pirátská strana, Kleinův palác

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská knihovna bude modernější. Dostane samoobslužný systém  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.