Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Britská královna Alžběta II. zemřela. Byla i v Brně

Ve věku 96 let dnes zemřela britská královna Alžběta II., oznámil Buckinghamský palác, na kterém byla spuštěna vlajka. Šlo o nejdéle vládnoucí panovnici v britských dějinách. Novým britským králem se stal nejstarší syn Alžběty II., princ Charles. Královna navštívila před šestadvaceti lety také Brno.

Královna navštívila v roce 1996 také Brno, včetně brněnského hotelu International. „Byly kolem toho velké manévry, za bezpečnost plně zodpovídá český stát. Ke všemu jsou přesné instrukce a všechny složky musí být v pozoru. My jsme tehdy úzce spolupracovali s Magistrátem města Brna, britským velvyslanectvím v Praze a potažmo přímo s Buckinghamským palácem. Všechno jsme dlouho dopředu nacvičovali a myslím, že to byla velká událost jak pro hotel, tak hlavně pro Brno. Podobná akce se těžko bude v nejbližší době opakovat,“ uvedl dříve už Michal Řičánek, který působí v hotelu od roku 1982 a v současné době zastává post marketingového manažera. 

Královna v Brně strávila jen jediný den. Dokonce nevyužívá ani ubytování v hotelích. Měla vlastní vlastní rezidence. „V Brně měla setkání s piloty RAF, pak byla na banketu, který jsme chystali, a poté měla jednání na Ústavním soudu. Já jsem měl možnost být s ní po celou dobu toho banketu a byla to pro mě velká zkušenost. Byl jsem jí tak nějak vyčleněn. Dodnes mi tady říkají Ten, co obsluhoval anglickou královnu. Ona je v podstatě vězněm svého protokolu. Ale myšleno v dobrém,“ dodává Řičánek.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Archiv hotel International

Štítky Velká Británie, Alžběta II., úmrtí, Brno, Karel III. Britský, hotel, Buckinghamský palác, Praha, Royal Air Force

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Britská královna Alžběta II. zemřela. Byla i v Brně  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.