Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

V Brně roste centrum, které samo třídí balíky

V brněnské městské části Slatina dokončují vývojáři přípravu zautomatizované linky, které bude novým řešením pro světové logistické firmy. Cílem je zvýšení efektivity distribučních center a skladů. Podle zástupců společnosti zavítají první balíky na pásy v listopadu.

Brněnská hala s novou linkou zabírá čtrnáct tisíc metrů čtverečních. Třídicí pásy odbaví stovky až tisíce balíků za hodinu podle potřeby a požadavků zákazníků, kterými budou například pošty či distribuční centra. I přes vysokou rychlost se systém chová k zásilkám šetrně a boxy nepoškodí. Budova nabídne také zázemí pro školení zákazníků. 

Nové centrum zaměstná v počáteční fázi okolo sta pracovníků z elektrotechnického oboru. „Na jižní Moravě a v celé České republice nacházíme špičkové technologické talenty, vsázíme na ně i tentokrát. Nové centrum umožní všechny technologie nejen navrhovat, ale také testovat, experimentovat a optimalizovat vyvíjená řešení,“ vysvětlil Michal Závišek, generální ředitel Honeywell Technology Solutions Česká republika. 

Pásy a roboti

Samotná linka je však automatická a potřebuje pouze jednoho zaměstnance, který pásy zapne, dohlédne na chod a poté vypne. Mezi hlavní pomocníky stroje patří otočné tyče poháněné motorem, čtečky kódů, váhy a případně třídící roboti.  

Brněnská pobočka společnosti, která funguje téměř dvacet let, v současnosti zaměstnává přes osm set inženýrů pocházejících z více než čtyřiceti zemí světa. Doménou firmy je především letectví včetně městské letecké mobility a elektrických letadel. 



 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Honeywell Technology Solutions (HTS) Česká republika

Štítky Třídící linka, logistika, centrum, výzkum, Brno, Slatina, Česko, Honeywell, Jihomoravský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně roste centrum, které samo třídí balíky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.