Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Přírodní, levné i atraktivní. Ptejte se po Ecology sešitech z Papíren Brno

PR článek

Vyjít vstříc zákazníkům a ulevit peněženkám i přírodě se pro nový školní rok rozhodly Papírny Brno. Nová řada sešitů Ecology, kterou teď zákazníci nakupují v papírnictvích po celém Česku, je totiž vyrobená z ekologického papíru, patří k nejlevnějším na trhu a pyšní se přírodním designem.

Zákazníci čím dál více hledají vizuálně atraktivní sešity, chtějí přitom, aby měly co nejmenší ekologickou stopu,“ říká vedoucí marketingu Papíren Brno Petra Rohovská. „Chtěli jsme školákům a jejich rodičům vyjít vstříc, jenže množství recyklovaného papíru na trhu by ani zdaleka nestačilo k uspokojení poptávky po sešitech, ceny navíc vyskočily na více než dvojnásobek,“ dodává s vědomím, že hlavně ve vyšších třídách znamenají sešity poměrně velkou položku ve školních nákupech.

Sešity Ecology zdražily jen mírně

I přes zdražování surovin a až nepochopitelným cenám energií podražily sešity řady Ecology oproti loňsku o pouhých 20 %. „Vyplatila se nám loňská předvídavost, kdy se nám na podzim podařilo nakoupit část papíru na výrobu sešitů za loňskou cenu. Hledali jsme také nové dodavatele papíru, kteří by nám nabídli ekologické suroviny za přijatelnou cenu. Výsledkem je, že jsme od loňska zcela změnili všechny dodavatele,“ uvedl výkonný ředitel Papíren Brno Miroslav Konečný.

Jedním z nových dodavatelů je i švédská firma, která vlastní v severské zemi velké lesy a provozuje i dřevařskou výrobu. „Od letoška používáme v sešitech Ecology papír vyráběný ze dřeva, který by byl na běžných pilách považovaný za odpad. Dřevo na výrobu pochází také z probírek při pěstování lesů s ekologickými certifikáty,“ pochvaluje si Rohovská.

Kromě toho používá švédský dodavatel na výrobu papíru až 30 % energie z obnovitelných zdrojů a uzavřený vodní cyklus. Výroba má proto menší uhlíkovou stopu a do životního prostředí neunikají chemikálie. I proto je nová řada Ecology od Papíren Brno k životnímu prostředí šetrnější než sešity z recyklovaného papíru.

Papír ocení hlavně starší školáci

Sešity Ecology jsou svým designem i použitým papírem vhodné hlavně pro starší školáky od čtvrtých tříd výše. „Nejmenší školáci, kteří se teprve učí psát, používají hlavně plnicí pera nebo rollery, protože jsou pro nácvik psaní nejvhodnější. Vyrábíme pro ně proto sešity se speciálně odolným papírem, na které se inkoust nerozpíjí a nepropíjí na další stránky. Starší děti už si ale více potrpí na dospělejší a atraktivní vzhled sešitů a mnohem častěji píší propiskami, pro které jsou sešity Ecology primárně určené,“ vysvětluje Rohovská.

Většina sešitů Ecology pro začátek letošního školního roku už je na pultech dobrých papírnictví. Papírny Brno, které pokrývají asi 80 % trhu se školními sešity u nás, disponují dalšími zásobami ekologického papíru a budou školáky šetrnými sešity zásobovat po celý školní rok.

Ohodnoť článek

Štítky Brno, Papírny, Sešity, Ekologie, poznámkový blok, papír, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přírodní, levné i atraktivní. Ptejte se po Ecology sešitech z Papíren Brno  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.