Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

V Brně se hodnotila nejlepší vína, vévodilo vinařství z Břeclavska

Experti v Brně ocenili přes tři stovky vzorků vín, která si vysloužila několikahvězdičková ocenění. Degustátoři zasedli na zámku Belcredi, kde jim rukama prošla suché, sladké i naturální kusy. Cenu za nejlepší kolekci v soutěži TOP 77 vín získalo vinařství z Břeclavska.

Zatímco v loňském roce se v soutěži utkalo přes osm set vzorků, letošní počet poklesl na 724. Podle organizátorů soutěže byl ale čtyřiadvacátý ročník zdařilý a hodnocení vín se pohybovala na vysokých příčkách. Vzorky známkovaly čtyři komise odborníků, mezi kterými zasedli například Pavel Pavloušek nebo Jaroslav Suský. 

Slavnostní vyhlášení soutěže spojené s veřejnou ochutnávkou se odehraje ve čtvrtek v 19:00 v brněnském Besedním domě.

„Mezi oceněná vína se nám letos některé zdařilé vzorky nedostaly, a to i přes to, že byly dobře ohodnoceny. Je to proto, že oceňujeme vždy třiatřicet procent českých a moravských vín. Uvažujeme, že příště jich ohodnotíme víc, protože zvláště v některých kategoriích byl přetlak,“ řekl Drbně ředitel soutěže Dan Mádr.

Cenu za nejlepší kolekci vín získal již počtvrté v řadě Vinselekt Michlovský, který do klání přihlásil nejstarší víno ze všech kandidátů, a to Merlot Premier z roku 2011. Mezi oceněná pětihvězdičková vína se dostalo čtrnáct vín, mezi nimiž nechyběla Frankovka 2020 z Vinařství Štěpána Maňáka ani dva ročníky Veltlínského zeleného od ZD Sedlec. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Archiv redakce

Štítky víno, degustace, soutěž, vinařství, Brno, okres Břeclav, Belcrediové, Besední dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se hodnotila nejlepší vína, vévodilo vinařství z Břeclavska  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.