Počasí dnes17 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Veřejné rozloučení s Hanou Zagorovou bude v Divadle Kalich

Veřejné rozloučení se zpěvačkou Hanou Zagorovou připravuje na středu 31. srpna Divadlo Kalich. Informaci serveru Blesk.cz potvrdil mluvčí divadla Jaroslav Panenka. Zpěvaččin manžel, operní pěvec Štefan Margita prostřednictvím producenta Luboše Kříže sdělil, že rozloučení se bude konat od 11:00 do 17:00. Devítinásobná držitelka ocenění Zlatý slavík zemřela v pátek ve věku 75 let. V Divadle Kalich bude mít v polovině září premiéru muzikál Biograf láska, v němž zazní 24 písní Zagorové.

 "Pro ty, kteří měli a mají Hanku rádi a chtějí se s ní přijít rozloučit osobně, budou mít příležitost ve středu 31. 8. 2022 v Divadle Kalich od 11:00 do 17:00 hodin. Hanka se do Kalichu ráda vracela a bude zde zanedlouho uveden muzikál z jejích písní Biograf láska," napsal Margita v tiskové zprávě. Zároveň poděkoval všem za vyjádření soustrasti a podpory.

Zpěvačku dlouhodobě provázely zdravotní problémy. Její stav se začal zhoršovat poté, co v září 2020 dostala koronavirus s velmi těžkým průběhem. Kvůli únavě a oslabení organismu od srpna minulého roku zrušila své pracovní závazky.

Za svoji kariéru nazpívala Hana Zagorová téměř 900 písní, působila v několika souborech a v divadlech Apollo a Semafor. Už od druhé poloviny 60. let patřila k nejvýraznějším postavám tuzemské popové scény. Uplatnila se nejen svým charakteristickým hlasem, ale také jako textařka, herečka a moderátorka. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv Hany Zagorové

Štítky Hana Zagorová, úmrtí, pohřeb, Divadlo Kalich, Štefan Margita, Český slavík, divadlo, kino, láska, Divadlo Semafor, muzikál, Program Apollo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veřejné rozloučení s Hanou Zagorovou bude v Divadle Kalich  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.