Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vytištěno. Na jižní Moravě dokončují tisk volebních lístků

Břeclavské tiskárna Walstead Moraviapress dokončila tisk volebních lístků pro letošní senátní volby, čeká se na jejich distribuci. Tisk volebních lístků pro komunální volby končí v sobotu, informovala Pavla Světlíková. Firma je tradičním dodavatelem volebních lístků. Volby do zastupitelstev obcí se v České republice uskuteční v pátek 23. září a v sobotu 24. září. Ve stejném termínu bude i první kolo voleb do třetiny Senátu.

Firma na tisk 14 milionů sad volebních lístků pro letošní senátní a komunální volby použije 360 tun papíru, z toho 110 tun papíru padlo na kandidátky pro senátní volby, na komunální volby půjde 250 tun. Volební lístky mají odlišný druh papíru a jiný formát podle toho, o které volby se jedná.

Senátní volby se tisknou pouze v A4 na novinový papír v gramáži 45g/m2, komunální pak na takzvaný recyklát ve formátech A1 až A5," uvedl generální ředitel firmy Jiří Myšík. Doplnil, že tato zakázka je pro Walstead Moraviapress velmi prestižní a tomu odpovídá i velký důraz na kvalitu zpracování a včasnou distribuci.

V současné chvíli je dokončen tisk pro senátní volby a čeká na distribuci u našeho partnera České pošty. Tisk pro komunální volby končí tuto sobotu a pak budou všechny volební lístky rozvezeny na 650 míst v České republice, kam musí dorazit do 8. září," uvedl Myšík.

Tiskárna Moraviapress vznikla v roce 1990. Před pěti lety se tiskárna stala součástí britského holdingu Walstead, který koupil rakouskou skupinu Let's Print Holding. Britská skupina před dvěma lety navíc koupila další tiskárenský koncern, a to polský LSC Communications.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Faltus

Štítky Polygrafie, Břeclav, Tisk, Volby, Komunální, Volby do Senátu Parlamentu České republiky, Volby do zastupitelstev obcí v Česku, Jihomoravský kraj, Česko, Senát Parlamentu ČR, papír, Česká pošta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vytištěno. Na jižní Moravě dokončují tisk volebních lístků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.