Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Zemřel fotbalista Václavíček, olympijský vítěz a kapitán mistrovského Brna

Ve věku pětasedmdesáti let zemřel v Brně bývalý fotbalový obránce Rostislav Václavíček, olympijský vítěz z Moskvy, který jako kapitán přivedl brněnskou Zbrojovku k jedinému mistrovskému titulu v roce 1978. Klub to oznámil na na svém facebooku.

Václavíček byl drtivou většinu své kariéry věrný brněnskému klubu, v němž odehrál celkem 324 utkání a vstřelil třináct branek. Dodnes je držitelem rekordu v počtu 280 zápasů v lize bez přerušení, které v letech 1972-1981 mohlo přijít už po třech žlutých kartách. I proto měl Václavíček pověst fotbalového gentlemana.

V olympijském výběru Československa odehrál Václavíček sedmnáct utkání, v Moskvě 1980 se stal olympijským vítězem. Na sklonku kariéry hrál v letech 1981-1984 v druholigovém belgickém Hasseltu, který trénoval Josef Masopust. Po listopadové revoluci krátce působil jako prezident brněnského prvoligového klubu FC Boby.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FC Zbrojovka Brno

Štítky Sport, fotbal, Brno, Václavíček, úmrtí, FC Zbrojovka Brno, Rostislav Václavíček, olympijský vítěz, Moskva, Facebook, olympijské hry, Listopadová revoluce, Josef Masopust, Československo, Hasselt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zemřel fotbalista Václavíček, olympijský vítěz a kapitán mistrovského Brna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.