Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Ronaldo z Brna si udělal z nezletilé přítelkyně prostitutku, vyfasoval za to podmínku

Třiadvacetiletý Ronaldo Tonka podle státního zastupitelství loni opakovaně přiměl k prostituci nezletilou dívku, svou tehdejší přítelkyni, Krajský soud v Brně mu uložil podmíněný trest. Muž se k činu doznal, soud schválil dohodu o vině a trestu, kterou si muž vyjednal se státním zastupitelstvím. Rozsudek je pravomocný.

Nezletilou dívku muž podle státního zastupitelství přiměl k prostituci během července až září 2021, a to dvakrát až třikrát týdně. „Poškozenou instruoval o ceníku za sexuální služby, domlouval jí schůzky s klienty a doprovázel ji na místo, kde poškozená prostituci provozovala," popsal státní zástupce Ivan Hrazdira. Muž na erotické seznamce dívce založil i dva profily, jedním z nich byl i Micinka z Brna, sex provozovala ve voze klienta. Ceny byly v rozmezí od 600 do 2000 korun. Získané peníze dívka muži odevzdávala, pokud prostituci odmítla provozovat, muž na ni podle žalobců křičel či ji fyzicky napadl. Hrazdira uvedl, že muž tímto podpořil sklony poškozené k promiskuitnímu a parazitnímu způsobu života.

Tonka se plně doznal, se státním zastupitelstvím uzavřel dohodu o vině a trestu, kterou soud schválil. Muži uložil trest tři roky vězení podmíněně odložených na pět let. Soud jej potrestal za zvlášť závažný zločin obchodování s lidmi a za přečin ohrožování výchovy dítěte.

Soud tuto dohodu považuje na hranici možného a přijatelného, protože to, čeho jste se dopustil, je společensky velmi závažný jev," řekl muži předseda senátu Dušan Beránek. Uvedl, že jde o mladého člověka, který za sebou nemá žádnou trestnou minulost, a uvedl, že pokud by se během zkušební doby opět dopustil nějaké trestné činnosti, zamíří do vězení.

Zákonné ustanovení o dohodě o vině a trestu vstoupilo v platnost ma podzim 2020. Obžalovaný se může s žalobcem dohodnout na přiznání viny a následném trestu, dohodu schvaluje soud. Ustanovení má usnadnit a zrychlit trestní řízení, kdy se neprovádí žádné dokazování.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Ronaldo, Brno, Soud, Podmínka, prostituce, státní zastupitelství, Krajský soud v Brně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Emil Figl

Ta Brazilská komunita zde v Brně své zemi moc dobrý obrázek nedělá. Ronaldo by se měl raději věnovat fotbalu.

Středa, 27. července 2022, 13:47Odpovědět

Diskutér T.

Třiadvacetiletý Ronaldo Tonka podle státního zastupitelství loni opakovaně přiměl k prostituci nezletilou dívku, svou tehdejší přítelkyni, Krajský soud v Brně mu uložil podmíněný trest. Blbě vidím nebo je to chyba tisku - NEPODMÍNĚNÝ TREST za takovou lumpárnu!!!!!!!! Copak dělá a čímpak se živí ale MICINKA nyní??????Určitě dělá někde prodavačku v SUPEMARKETU nebo umývá nádobí.....TONKA je taky hezky český jméno....

Středa, 27. července 2022, 05:37Odpovědět

Ronaldo z Brna si udělal z nezletilé přítelkyně prostitutku, vyfasoval za to podmínku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.