Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Pacienti z brněnské nemocnice se začtou u nových knihobudek

V areálu Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně (FNUSA) přibyly dvě dřevěné budky. Slouží k zabavení pacientů, kteří v zařízení pobývají. Lidé v nich najdou zásoby knih všech žánrů, které si budou moci přečíst na lavičce nebo odnést domů.

Poezie, klasická literatura i novější kousky, které majitelům přebývaly v knihovnách. Dvě knihobudky s nabídkou četby všeho druhu vyrostly v areálu FNUSA u Pekařské ulice ve středu moravské metropole. Začíst u knihovničky se mohou pacienti i návštěvy zařízení pod platanem vedle nemocničního bistra nebo u kaple sv. Anny.

Podobných míst, v nichž si mohou lidé půjčovat nebo vyměňovat knihy, jsou v České republice stovky. Jejich smyslem je využít již nepotřebné knížky, které by se jinak staly přebytečným odpadem. V moravské metropoli lze knihobudky najít například na autobusové zastávce Jundrov, před úřadem v městské části Brno-Komín nebo u tramvajové zastávky Proškovo náměstí v Maloměřicích.

Ohodnoť článek

Foto FNUSA

Štítky zdraví, zdravotnictví, knihobudka, nemocnice, Fakultní nemocnice u sv. Anny, kniha, Česko, Jundrov, Brno-Komín, Proškovo náměstí, Maloměřice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pacienti z brněnské nemocnice se začtou u nových knihobudek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.