Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Pejskaři, maminky a důchodci slaví. Břeclav zakázala ohňostroje

Břeclavští fanoušci ohňostrojů a petard mají ve městě nově utrum. Své hračky budou muset schovat do šuplíku kvůli nové vyhlášce, která omezuje zábavní pyrotechniku. Na hluk i znečištění ovzduší si stěžovali senioři i matky malých dětí.

Oblíbená zábava nejen mladistvých se v Břeclavi objeví už jen o Silvestru. Nadšenci do zábavní pyrotechniky, kteří si budou chtít ohňostroj odpálit během roku, musejí nově zažádat o výjimku. Jinak v ulicích města zavládne klid.

Zákaz platí pro odpalování ohňostrojů i pyrotechnické efekty. „Už delší dobu se na nás obraceli občané, kteří žádali regulaci zábavní pyrotechniky ve městě. Stěžovali si hlavně chovatelé domácích zvířat, matky malých dětí a starší spoluobčané. Negativních ohlasů nebylo málo, proto jsme začali pracovat na nové vyhlášce,“ uvedl místostarosta Břeclavi Richard Zemánek (KDU-ČSL).

Co na to Brno

Zatímco v Břeclavi platí přísný zákaz, v moravské metropoli mají ohňostroje v letních měsících pré. Ohňostroje Ignis Brunensis se nad hladinou Brněnské přehrady objevují už od konce června. Podle reakcí na sociálních sítích ale ani v Brně nevítají tento druh zábavy všichni. Mimo samotný hluk pobuřuje některé Brňany také znečištěný Prýgl, ke kterému se o víkendech sjíždějí tisíce pozorovatelů světelných show.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Ignis Brunensis/Robert Vystrčil

Štítky Břeclav, ohňostroje, vyhláška, ohňostroj, zábavní pyrotechnika, Brno, Richard Zemánek, KDU-ČSL, Ignis Brunensis, Brněnská přehrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pejskaři, maminky a důchodci slaví. Břeclav zakázala ohňostroje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.