Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Aqualand Moravia startuje 10. sezónu, nabídne 38 atrakcí. A další i letos přibudou

PR článek

Aqualand Moravia naplno startuje letní sezónu, a to 1. července 2022. Téma, které bude prolínat celé prázdniny, je hudba. V červenci zahájí provoz i nový Nafouknutý svět s dalšími deseti atrakcemi pro děti. Investice vyšla na 5 milionů korun. A tím rozvoj Aqualandu Moravia nekončí. K unikátní vodní horské dráze mezi tobogány High Five, která jezdí i do kopce, přibyde další část venkovního areálu. Dnes všechny atrakce dohromady čítají před 2 kilometry. V plánu je nový hotel i avizovaný parkovací dům, jehož stavbu zdržela pandemie. 

Ačkoliv největší český aquapark Aqualand Moravia díky teplému počasí otevřel už dříve část venkovních prostor, se začátkem letních prázdnin naplno startuje 10. letní sezónu. Návštěvníci se mohou těšit na unikátní tobogán High Five, na kterém se během minutové jízdy svezou i pět krát vzhůru. Otevřen již bude celý venkovní areál, který díky jeho nedávnému rozšíření vydá svou rozlohou jako 13 fotbalových hřišť. Aqualand Moravia díky rozvoji letos nabídne 38 atrakcí.  

Vysokým počtem tobogánů a atrakcí letní program zdaleka nekončí. „Tématem, které spojí celé léto, je hudba. Těšit se lze hned na několik koncertů, a to až do 31. srpna. Lákadlem je například vystoupení Kapitána Dema nebo účastníků první řady soutěže Česko hledá Superstar. Odehraje se u nás i soutěž amatérských kapel,“ láká na letošní letní sezónu marketingový manažer Aqualandu Moravia Tomáš Svoboda. Během celého léta jsou v plánu pěnové párty pro děti, a to hned čtyřikrát v týdnu. 

Děti potěší nový Nafouknutý svět za 5 milionů korun a video z tobogánů

Loni přišel Aqualand Moravia s novým dětským hradem, který mimo jiné nabídl 4 nové tobogány pro děti. Letos si připravil další novinku pro malé návštěvníky, a to Nafouknutý svět. „Nafouknutý svět pro nás vytvořila americká společnost Galaxy Inflataparks. Jde o investici v hodnotě 5 milionů korun. Cílem bylo opět zpestřit nabídku pro rodiny s dětmi, protože tvoří polovinu naší návštěvnosti. Tento svět pojme v jeden moment 115 lidí a nabídne 10 atrakcí,“ uvádí ředitel Aqualandu Moravia Petr Pavlacký.

Mezi atrakce například patří Stěny Everestu, které malé návštěvníky přenesou na horolezeckou stěnu až do výšky pěti metrů. Opičí dráha zase nabízí spoustu vodních hravých nástrah a děti se mohou utkat i s Mega Koulí. Nejmenší děti (3-6 let) ocení Hopíkov, který je stvořen právě pro ně. Aquapark letos v létě nabídne i nový photopoint, který pracuje se zcela novou technologií. Díky němu si mohou návštěvníci odnést tištěné fotky z tobogánů, které jim dorazí i na e-mail. Unikátní bude přímé propojení se sociálními sítěmi a možnost pořídit si i video. 

Plány rozvoje po pandemii

Rozvoj bude pokračovat i po náročném období, které s sebou přinesla pandemie a výrazné zdražování energií. „V příštích letech nás čeká dostavba parkovacího domu, aktuálně hledáme zhotovitele. Už letos v zimě opravíme bazén Calimero, který bude úplně nový. Jeho součástí bude hned několik skluzavek pro děti. Od podzimu spojíme wellness Pálava a Forum Romanum a nabídneme komplexní saunový svět s exkluzivními službami. A další plánovanou novinkou je nový hotel, který bude stát mezi vnitřními a venkovními tobogány. Přechod do aquaparku je v plánu suchou nohou. Kapacita bude 250 hostů,“ popisuje plány ředitel Aqualandu Moravia Petr Pavlacký.

Právě aktuální hotel Aqualand Inn je na sezónu už téměř plně obsazený. Nový hotel by měl vyrůst v řádu několika let, aktuálně probíhá příprava celého stavebního projektu. Rozšíření se dočká i nová část letního areálu, kde leží Klidná řeka. Na ni naváže její divoká část. Střed nové části pak bude sloužit těm nejmenším návštěvníkům. „V současné době plánujeme investice sdružit do jedné investiční akce spolu s hotelem. A tak by se mohlo začít stavět na podzim roku 2023. Hotovo, alespoň, co se nové zážitkové části týče, by mohlo být na letní sezónu roku 2024,“ doplňuje Petr Pavlacký.

Zdražování? Před létem se nekonalo. Náklady na energie jsou 4x vyšší

Aqualand Moravia před létem udělal v ceníku jen kosmetické změny. Žádné výraznější zdražování aktuálně neplánuje. A to i přesto, že náklady na energie jsou čtyři krát vyšší. „Jsme ryze komerční projekt, nejsme dotovaní žádnou institucí, krajem či městem. Byť máme aktuálně čtyři krát vyšší náklady na energie, vstupné jsme před létem zásadně nezvýšili. Hledáme naopak cesty úspor na energiích, jako je například fotovoltaika a jiné.  V současné době dokončujeme projekt recyklace bazénových vod a loni jsme zprovoznili vyhřívání tubusů tobogánů zbytkovým teplem,“ říká Petr Pavlacký. Pokud mají návštěvníci zájem o slevy, aquapark nabízí akční ceny na vlastním e-shopu. Nově si lze pořídit i speciální permici zvanou Skluzačka. „Jsou to tak trochu jiné permanentky. Návštěvníci s nimi mohou dorazit za zvýhodněné ceny hned několikrát. Nesou navíc spoustu dalších výhod včetně slev nebo třeba i službu přednostních raftů,“ doplňuje Tomáš Svoboda. 

Nový Nafouknutý svět – 10 atrakcí

1. Velký Duel – souboj dvou hráčů, kteří proti sobě soutěží a snaží se toho druhého shodit dolů.

2. Mega Koule – překonání tří velkých míčů z jedné strany na druhou.

3. Stěny Everestu – horolezecká stěna do výšky 5 metrů.

4. Souboj Ninjů – tři různě vysoké zdi, které je nutné překonat a sklouznout se dolů z až 5metrové výšky.

5. Opičí dráha – překonej dráhu s nástrahami o délce 30 metrů.

6. Hopíkov – dětský svět pro nejmenší (3-6 let).

7. Eliminátor – eliminační soutěž proti soutěžícím a otáčivému ramenu.

8. Měsíční skákavka – skákací podložky různých druhů.

9. Velký trůn – velký trůn pro selfie.

10. Big Bash forest – snažíš se proplést mezi jednotlivými tyčemi.

Program – LÉTO 2022 - termíny

2. 7. 2022 – OPENING s IMPULSEM – Vladimír Hron, Stanislav Hložek, Čiperkové, kouzelník Pavel Kožíšek, Jakub Děkan

16. 7. 2022 – 1. kolo soutěže kapel – info o soutěži kapel tu: https://www.aqualand-moravia.cz/letni-hudebni-soutez

6. 8. 2022 – NAROZENINY + 2. kolo soutěže kapel, účastníci první řady Česko hledá Superstar, Pekař

13. 8. 2022 – 3. kolo soutěže kapel

27. 8. 2022 – CLOSING + GRAND FINÁLE soutěže kapel + Kapitán Demo

Pěnové párty pro děti – pondělí, středa, pátek a sobota.

O Aqualandu Moravia
Aqualand Moravia je nejmodernějším a největším aquaparkem v České republice. Podle aktuálního žebříčku agentury CzechTourism je nejnavštěvovanějším turistickým místem v Jihomoravském kraji. V rámci celého Česka se řadí na desáté místo. Během běžného provozu aquapark navštíví ročně zhruba 800 tisíc lidí, polovinu návštěvnosti tvoří rodiny s dětmi. Děti i dospělí se mohou vyřádit až na 28 vnitřních a venkovních tobogánech a skluzavkách s celkovou délkou téměř 2 km. Venkovní vodní atrakce Abyss a Boomerango určené až pro 3místné rafty si mohou v letních měsících návštěvníci vyzkoušet v rámci České republiky pouze v Aqualandu Moravia, jde o unikátní atrakce v celé střední Evropě. Novinkou je také rozšířený letní areál s klidnou řekou, dětským vodním světem a atrakcí High Five, která jede i do kopce. Nejbližší tobogán tohoto typu se nachází na Kanárských ostrovech. K dispozici jsou, kromě jiných, i oblíbené celoročně otevřené tobogány U-Wave, Supercrater, Wild River nebo YellowCrash. Dětem jsou určené dětské bazény a skluzavky, užijí si také v bazénu s atrakcemi, kde mají k dispozici skákadla, šplhací sítě nad vodou, bublinkovače nebo chrliče. Aqualand Moravia nabízí celkem 16 bazénů s vodní plochou 3000 m2, některé s využitím vody z místního termálního vrtu, rozsáhlou wellness zónu Forum Romanum a nově vybudovanou wellness zónu Pálava, Imperium Restaurant a Coffeeland. Součástí je také pár kroků vzdálený hotel Aqualand Inn.

Ohodnoť článek

Štítky Rekreace, Atrakce, Aqualand, Moravia, Energie, Aqualand Moravia, léto, hotel, soutěž, Česko, Tomáš Svoboda, Forum Romanum, Stanislav Hložek, Vladimír Hron, Pavel Kožíšek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Aqualand Moravia startuje 10. sezónu, nabídne 38 atrakcí. A další i letos přibudou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.