Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Poškozená škola i kostel. Hasiči na jižní Moravě měli kvůli bouřce desítky výjezdů

Pondělní bouře a krupobití, které se prohnaly Jihomoravským krajem, zaměstnaly hasiče. Už během odpoledne se navýšil počet výjezdů a celkově asistovaly jednotky požárníků u devětaosmdesáti událostí. Nejčastěji na Blanensku.

Problémy s popadanou zelení i poničené domy. Operační středisko jihomoravských hasičů registrovalo za včerejší den osmapadesát případů popadaných stromů. K odstraňování nebezpečných stavů vyjížděli požárníci devatenáctkrát. Za zvýšení počtu výjezdů mohly silné bouře doprovázené kroupy. 

Nejčastěji byla pomoc požárníků potřeba na Blanensku, Břeclavsku a Hodonínsku. I přes četné majetkové škody se při živlu nikdo nezranil. „Poškozené střešní krytiny jsme zaznamenali například v obcích Křepice a Skalice na Znojemsku a na Hodonínsku v obci Dolní Bojanovice a poškozeno je také několik domů včetně školy a kostela v obci Kuželov,“ uvedl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška.

Na Znojemsku zanechalo krupobití třiceticentimetrovou vrstvu krup

Znojemsko zasáhla dnes večer bouře, která přinesla krupobití. Místy napadla vrstva až třicet centimetrů krup, řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Ve Skalici je podle něj poškozená střecha bytového domu. Hasiči zasahují i v jiných obcích.

Do nečekané situace se dostali například obyvatelé Skalice na Znojemsku, kde po krupobití zůstala třiceticentimetrová vrstva krup, které poškodily také střechu jednoho z domů. O situaci informoval na svém facebookovém profilu ještě v pondělí večer znojemský starosta Jakub Malačka (nez.). „Kolegům starostům jsem volal, s hasiči jsme v kontaktu také a ti samozřejmě na místě dávno pomáhají," uvedl.

Ohodnoť článek

Foto HZS JMK

Štítky hasiči, požárníci, zásah, bouře, kroupy, bouřka, Jihomoravský kraj, okres Blansko, dům, okres Hodonín, okres Znojmo, Skalice, Jaroslav Mikoška, okres Břeclav, Křepice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Poškozená škola i kostel. Hasiči na jižní Moravě měli kvůli bouřce desítky výjezdů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.