Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Brně se prodává za sto milionů dům u vily Tugendhat. Cena je přemrštěná, míní expert

Nabídka, jaká se neobjevuje v katalozích realitních kanceláří každý den. V brněnské Černopolní ulici se aktuálně prodává funkcionalistická vila ze čtyřicátých let minulého století, která se nachází v sousedství vily Tugendhat. Cena nemovitosti činí 100 milionů korun, což je pro mnohé neúměrně vysoká cena.

Jako exkluzivní a luxusní nabídku prezentuje makléř Jiří Hanousek nemovitost nacházející se ve čtvrti Černá Pole. Čtyřpatrovou vilu nabízí bez jedné koruny za celkem 100 milionů korun. Podle něj je cena vzhledem k lokalitě, v níž se nachází mnoho hodnotných vilových domů, adekvátní. 

Spousta lidí nám tam píše, že je to barabizna, děsně předražená a ještě ke všemu v Brně. Vrásky nám to ale nedělá, protože my hodnotu toho místa známe. Máme navíc k dispozici i pět let starý posudek, kde je odhad ceny stanovený na necelých 93 milionů. No a všichni víme, jak šly od té doby ceny raketově nahoru,“ argumentuje makléř, jehož realitka sídlí v Hradci Králové, k vile, jež se v uplynulých letech už dvakrát neúspěšně prodávala. 

Podle Hanouska projevili zájem o bydlení za necelé dva týdny první tři zájemci, kteří si chtějí budovu nejdříve prohlédnout. Očekává se, že o majetek rozkládající se na ploše 776 metrů čtverečních, projeví zájem také zahraniční kupci. 

Příliš drahý špás 

Podle mnohých lidí, kteří se k příspěvku českého prodejce nemovitostí vyjadřovala třeba na sociálních sítích, je ale cena za nemovitost výrazně nadhodnocená. Podobně vidí situaci také brněnský realitní makléř Filip Rozprým, jenž se zabývá prodejem nemovitostí téměř dvacet let. Souhlasí sice, že lokalita patří mezi vyhledávané a také, že velikost pozemku i potenciál domů splňuje kritéria na exkluzivní nemovitost. Zarážející je ale podle něj cena. 

Domnívám se, že 80 milionů korun by byla pro obě strany přijatelná a zajímavá koupě. Přeci jen rekonstrukce bude zapotřebí. Dvě podlaží jsou kdovíjak dlouho neobývaná. Z mého pohledu je nejlukrativnější dům prodat jako VIP bytové jednotky,“ popsal Rozprým, který se specializuje na prodej domů či bytových jednotek na jižní Moravě.  

Podle Rozprýma musí mít makléř při takto stanovené ceně notnou dávku štěstí. V opačném případě se tak stane, že vila zůstane znovu neobydlená.  

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Facebook/Jiří Hanousek - realitní služby pro náročné

Štítky Brno, Prodej, Reality, Tugendhat, dům, nemovitost, vila Tugendhat, vila, Jiří Hanousek, Černá Pole, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Brně se prodává za sto milionů dům u vily Tugendhat. Cena je přemrštěná, míní expert  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.