Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Popeláři v Brně umyjí lidem černé nádoby na komunální odpad

V Brně odstartovalo tradiční mytí nádob na komunální odpad, do kterého se za příznivého počasí každoročně pouštějí pracovníci SAKO Brno. Městská firma, jež se stará o svoz odpadu v moravské metropoli, plánuje letos očistit také znečištěné nádoby pro oddělený sběr skla.

Mytí popelnic zajišťují v Brně od dubna do konce října dva speciální vozy, které jsou vybaveny mycím zařízením. Během pravidelného svozu odpadu očistí většinu ze sedmapadesáti tisíc kontejnerů a popelnic na směsný komunální odpad. Nádoby se nejprve vyprázdní a poté ostříknou vysokým tlakem horké vody bez saponátů. Čištěním se popelnice zároveň dezinfikují.

Veškerou špinavou vodu z mytí zachycují sběrné vany speciálních vozidel. „Tímto postupem nedochází k znečišťování ulic, nezatěžuje se životní prostředí ani kanalizační síť. Použitou vodu odvážíme do areálu Divize Svoz, kde SAKO Brno postavilo vlastní čistírnu,“ řekl předseda představenstva SAKO Brno Filip Leder (KDU-ČSL). 

Letos vyjedou vozy také ke kontejnerům na oddělený sběr skla, kterých je v moravské metropoli skoro pět set. „Některé z nich, zejména ty pod korunami stromů, si jarní mytí jistě zaslouží,“ vysvětlil Leder.

Ohodnoť článek

Foto SAKO Brno

Štítky odpad, popelnice, SAKO Brno, Brno, komunální odpad, Filip Leder, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Popeláři v Brně umyjí lidem černé nádoby na komunální odpad  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.