Počasí dnes20 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Kvůli zdražování plynu zvýší zákazníkům cenu i hodonínská MND

Kvůli zdražování plynu na burze zvýšila ceny i hodonínská společnost MND, která měla v Česku v polovině února téměř 118 tisíc odběratelů plynu a dalších 136 tisíc odběratelů elektřiny. Od 1. června tak bude stát jedna MWh 2280 korun včetně DPH místo dosavadních 1765 korun, tedy o devětadvacet procent víc, řekl ředitel marketingu a komunikace MND Jan Sýkora. Zákazníci, kteří mají sjednanou ve smlouvě fixní cenu do konce letošního či příštího roku, budou platit stále stejnou cenu.

Pro domácnost, která využívá zemní plyn na vaření v bytě s ročním odběrem 0,4 megawatthodin (MWh), se zvýší měsíční náklady o sedmnáct korun. Pro domácnost, která využívá zemní plyn na vaření a ohřev vody v bytě s ročním odběrem čtyři MWh, se zvednou náklady měsíčně o 172 korun.

Firma na webu také upozorňuje na to, že s ohledem na rychlý růst cen a nestabilitu není možné si aktuálně sjednat fixaci ceny a také dočasně pozastavila přijímání nových zákazníků. „Dosud se nám dařilo mírnit dopad vysokých cen na naše zákazníky díky postupnému zajišťování energií. Bohužel však s ohledem na současnou situaci a pokračující rostoucí ceny komodit musíme reagovat a upravit ceny našich základních ceníků," uvedl Sýkora.

Firma od stejného data zdraží i elektřinu. V nejběžnějším tarifu, který využívají domácnosti, se zvýší cena ze 4080 na 4835 korun za MWh, tedy o necelou čtvrtinu.

MND měla až do letošního podzimu nižší desítky tisíc odběratelů, ale po pádu Bohemia Energy a dalších dodavatelů energií se jejich počet začal velmi rychle zvyšovat. Firma patří do investiční skupiny KKCG podnikatele Karla Komárka.

Zvýšení cen plynu pro zákazníky dnes oznámila od 1. června i Pražská plynárenská. Zvýšení má činit devětatřicet procent. Při ročním odběru plynu nad 45 MWh a do 63 MWh, tedy v případě domácností, které na plynu vaří, ohřívají jím vodu i topí, se cena jedné megawatthodiny zvedne od června na 2673,82 Kč z dubnových 1773,82 koruny.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com/vjkombajn

Štítky ČR, energie, plyn, ceny, MND, Jan Sýkora, Česko, Karel Komárek, KKCG, Pražská plynárenská, Bohemia Energy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli zdražování plynu zvýší zákazníkům cenu i hodonínská MND  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.