Počasí dnes22 °C, zítra17 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Dům v Králově Poli dočasně obydlí uprchlíci z Ukrajiny

S nevyužívaným domem v městské části Královo Pole mělo Brno nejdřív jiné plány. Nyní šest bytů nabídne azyl ženám a dětem z Ukrajiny prchajícím před válkou. Než budova poslouží svým původním účelům v oblasti sociálních a zdravotních služeb, bude potřebovat rozsáhlé úpravy. Letos k nim ale nedojde.

Z budovy v Ptašínského ulici vznikne nové obydlí pro válečné uprchlíky. Ačkoliv mají brněnští radní se stavením do budoucna jiné plány, rozhodli se nevyužívané prostory poskytnout právě na pomoc zemi, kterou stále zmítají boje s Ruskem.

Na město se s myšlenkou obrátil ředitel brněnské pobočky organizace Naděje, která chce v domě časem poskytovat sociální služby. „Šest bytových jednotek může bez větších zásahů do konce letošního roku sloužit k těmto účelům,“ sdělila primátorka města Brna Markéta Vaňková (ODS).

Spolek Naděje, který má stavení od města ve výpůjčce, pomáhá brněnským seniorům a zdravotně postiženým osobám už od roku 1992. K domovu pro seniory v Řečkovicích a Bohunicích chce po rekonstrukci přidat denní stacionář právě v Ptašínského ulici. Místo zbyde i pro geriatrickou ambulanci a rehabilitační oddělení.

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Google Maps

Štítky Ukrajina, Brno, humanitární pomoc, sociální služby, rekonstrukce, dům, Královo Pole, Rusko, Markéta Vaňková, ODS, Řečkovice, Brno-Bohunice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dům v Králově Poli dočasně obydlí uprchlíci z Ukrajiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.