Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Šedesát let spolu. Manželé v Brně oslavili diamantovou svatbu

Květiny, zákusky i šampaňské. Neobyčejné výročí oslavila společně se svými nejbližšími důchodkyně Irena Kantorová, která žije v brněnském domově pro seniory. Se svým manželem je ve spokojeném a pevném manželském svazku už celých šedesát let.

Oslava diamantové svatby čekala Irenu Kantorovou v modřickém SeniorCentru, které se v loňském roce stalo jejím novým domovem. Setkání, na němž nechyběl manžel ani syn, vykouzlilo seniorce úsměv na tváři. Od svých blízkých i zaměstnanců centra, které poskytuje sociální i ošetřovatelskou péči, si radostně převzala pugéty, šampaňské i něco na zub.

Manželé Kantorovi si své "ano" vzájemně řekli již na jaře roku 1962, tedy před šedesáti lety. „Některé páry nám mohou být vzorem v tom, jak projít radostmi i strastmi, porozuměním i polaritami. Jsme moc rádi, že právě u nás jsme mohli jeden takový oslavit,” potvrdil ředitel brněnského centra Martin Krňávek, zatímco manželům blahopřál a popřál především pevné zdraví. 

Výročí svateb podobné tomu, které slaví Kantorovi, nejsou v modřickém domově pro seniory výjimkou. „Loni jsme oslavili dokonce dvě. Kromě toho však prakticky každý měsíc pořádáme narozeninové oslavy klientů. Přichystáme jim prostředí a program a společně narozeniny oslavíme,” vysvětlila sociální pracovnice Karolína Cahová.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto SeneCura SeniorCentrum

Štítky domov pro seniory, senior, výročí, diamantová svatba, sociální péče, Brno, manželé, Martin Krňávek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šedesát let spolu. Manželé  v Brně oslavili diamantovou svatbu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.