Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Bazén ve waldorfské škole v Brně čeká oprava. Nově poslouží i veřejnosti

Sedmnáctimetrový školní plavecký bazén ve waldorfské mateřské, základní a střední škole v Plovdivské ulici v Brně čeká celková rekonstrukce za necelých 35 milionů korun. Po obnově bude sloužit v odpoledních hodinách i veřejnosti.

Vedení města informovalo o plánované opravě. „Rekonstrukce zahrnuje nejen opravu bazénu, ale také výměnu stávající bazénové technologie za novou a veškeré stavební úpravy v prostoru bazénu, šaten a sociálního zázemí včetně elektroinstalace, topení nebo vzduchotechniky,“ uvedl radní pro školství a sport Jaroslav Suchý (KDU-ČSL).

Plavecký bazén o rozměru 17 krát osm metrů teď není použitelný. Zastaralé je nejen jeho zázemí, ale zejména technologie. Po opravě bude bazén sloužit nejen pro výuku plavání žákům z waldorfské školy, ale díky vybudování nového samostatného vstupu se bude v odpoledních hodinách moci otevřít i veřejnosti.

„Je to sice relativně malý bazén, ale vzhledem k tomu, že nabídka tohoto typu sportovišť není v Brně dostatečná, jsme rádi, že se alespoň takto rozšíří,“ uvedl Suchý.

Brno loni zahájilo výstavbu nového pětadvacetimetrového bazénu, který se stane součástí Městského plaveckého bazénu Lužánky. Jeho výstavba má přijít na 250 milionů korun.

Brno staví nový bazén za Lužánkami, vznikne do dvou let

V Brně začala výstavba nového plaveckého bazénu za Lužánkami. Hotovo má být do dvou let. Nové sportoviště umožní konání mezinárodních plaveckých soutěží. Sloužit má ale také veřejnosti a školákům. Náklady činí bezmála 250 milionů korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Bazén Ponávka

Štítky ČR, správa, školy, sporty, základní, Brno, oprava, plavecký bazén, bazén, Jaroslav Suchý, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bazén ve waldorfské škole v Brně čeká oprava. Nově poslouží i veřejnosti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.