Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nejistý osud atletické haly. Brno na stavbu nedostane 300 milionů korun od státu

O krok zpět posouvá rozhodnutí Národní sportovní agentury (NSA) sen o atletické hale u brněnského kampusu. Město Brno totiž na stavbu sportoviště, jež mělo být podle prvotních plánů již v provozu, nedostane dotaci 300 milionů korun, se kterou počítalo.

Národní sportovní agentura rozhodla podle serveru iDnes.cz o neposkytnutí dotace na stavbu atletické haly, která má vyrůst mezi ulicemi Netroufalky a Bítěšská naproti Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity. Osud stavby je tak podle serveru nejasný. Vybudování sportoviště za zhruba 800 milionů korun plánuje město už několik let.

S projektem stavby atletické haly přišla minulá koalice vedená hnutím ANO, která vybrala zhotovitele v roce 2018. Hala má stavební povolení a stavba měla být už loni hotová. Nová koalice vedená ODS ale projekt několikrát přerušila. Brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS) potvrdila, že město zprávu od agentury dostalo. „Usnesení o zastavení řízení ze strany NSA jsme obdrželi. O dalším postupu budeme jednat," sdělila. 

Dotační řízení na atletickou halu se kvůli opakovaným žádostem agentury o podklady několik měsíců protahovalo. Rozhodnutí mělo být známo původně už na začátku roku. „K dnešnímu dni můžeme potvrdit, že dotační řízení u atletické haly bylo zastaveno. Důvodem je uzavření nezvratného závazku se zhotovitelem stavby, čímž nebylo možné využít ani blokové výjimky u veřejné podpory a nedoložení platného položkového rozpočtu,“ řekl serveru mluvčí NSA Jakub Večerka. Doplnil, že rozhodnutí je konečné a žádné odvolání není možné.

Primátorčin náměstek Petr Hladík (KDU-ČSL) již dříve uvedl, že pokud agentura peníze dá, nebude podle něj co řešit a hala vznikne. „Pokud bude situace opačná, neznamená to automaticky stopku, ale budeme muset dělat další kroky a musíme učinit definitivní rozhodnutí," řekl.

Plánovaná hala má nabídnout 2200 míst pro diváky a 170 parkovacích míst. Stane se zázemím pro atlety, kterým chybí na jižní Moravě hala pro zimní přípravu. Hala by měla sloužit i Masarykově univerzitě.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Magistrát města Brna

Štítky sport, atletika, Brno, hala, finance, NSA, Národní sportovní agentura, ODS, Fakulta sportovních studií Masarykovy univerzity, ANO 2011, Markéta Vaňková, Petr Hladík, Masarykova univerzita, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejistý osud atletické haly. Brno na stavbu nedostane 300 milionů korun od státu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.