Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Věci českých sportovců šly do aukce. Výtěžek pomůže dětem z Ukrajiny

Střelecká vesta, dres i čepice. Na pomoc ukrajinským dětem poputuje výtěžek z dražby podepsaných věcí českých sportovců. Do charitativní aukce se zapojil hokejový mistr světa Petr Hubáček, fotbalisté brněnské Zbrojovky nebo biatlonistka Gabriela Koukalová.

Organizace aukce, která odstartovala v pátek 1. dubna, se ujal brněnský sportovní nadšenec Josef Machů. Dražebníkovi se podařilo nashromáždit cenné sportovní předměty s podpisy jejich slavných majitelů. Elektronická dražba, jejíž výtěžek pomůže dětem z válkou zasažené Ukrajiny, nabízí unikáty z celé řady sportovních odvětví.

Cenným kouskem, který čeká na svého nového majitele, je například podepsaný týmový dres vítěze závěrečné etapy Tour de France Jána Svorady nebo střelecká vesta a čepice olympijských vítězů v brokové střelbě Jiřího Liptáka a Davida Kosteleckého. „Předmětem charitativní elektronické aukce budou také dresy s podpisy fotbalistů mužstev Zbrojovky Brno a SK Líšeň, senzace národní ligy nebo jubilejní dres bývalého reprezentanta a současného trenéra Petra Rady k jeho čtyřstému ligovému zápasu, který koučoval," řekl Machů.

Tenisové fanoušky potěší raketa s podpisem kouče českých tenistek Davida Kotyzy. Zimní sporty zastupuje startovní číslo ze Světového poháru v Novém městě na Moravě s podpisy biatlonových reprezentantů, a to včetně Gabriely Koukalové, Ondřeje Moravce a Michala Krčmáře. Reprezentační dres přidal také hokejový mistr světa Petr Hubáček.

Šanci přihodit do aukce a pokusit se získat cenné unikáty mají zájemci do středy 13. dubna. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Josef Machů

Štítky aukce, dražba, Ukrajina, sport, FC Zbrojovka Brno, Gabriela Soukalová, Petr Hubáček, Josef Mach, Tour de France, Ján Svorada, Jiří Lipták, David Kostelecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Mašek

...úžasné, dojemné, krásné, záslužné...tleskám

Úterý, 5. dubna 2022, 19:57Odpovědět

Věci českých sportovců šly do aukce. Výtěžek pomůže dětem z Ukrajiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.