Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V březnu na silnicích na jihu Moravy zemřelo pět lidí

V březnu zemřelo při dopravních nehodách na silnicích v Jihomoravském kraji pět lidí, o tři více než ve stejném období loni, dvanáct lidí se těžce zranilo. Od začátku roku si nehody v kraji vyžádaly čtrnáct životů. Vyplývá to z předběžných statistik dopravní policie.

První březnový týden uzavřela smrtelná nehoda v Brně nájezd na dálnici D1 u 203. kilometru ve směru na Ostravu. Zemřela jedna žena z auta, další dva lidé se zranili. Jednu oběť si vyžádala i nehoda osobního a nákladního vozu u obce Práče na Znojemsku, stala se v první polovině března. Smrtelná nehoda se ve druhé polovině března stala například i u Mikulčic na Hodonínsku, kde po střetu s dodávkou zemřel starší motorkář. Lidský život si ve druhé polovině března vyžádala také nehoda osobního a nákladního vozu v brněnských Dolních Heršpicích.

V kraji se v březnu stalo 457 nehod, což je o třiaosmdesát více než loni. Při nehodách se dvanáct lidí podle předběžných statistik zranilo těžce, 160 lehce. Celková škoda byla 33,66 milionu korun. Nejčastější příčinou nehod v březnu bylo nepřizpůsobení jízdy okolnostem, následuje nedání přednosti. Nejvíce nehod se stalo v pondělí 29. března, policie jich ten den zaznamenala dvaadvacet.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Archiv Budějcká drbna

Štítky ČR, nehoda, automobilová, březen, 2022, Jihomoravský, havárie, Morava, Jihomoravský kraj, silnice, Brno, Ostrava, Dálnice D1, okres Znojmo, Práče, okres Hodonín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V březnu na silnicích na jihu Moravy zemřelo pět lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.