Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Porodní boom v brněnské oboře Holedná. Narodilo se tam patnáct malých čuňátek

Obrovská radost zavládla v brněnské oboře Holedná, kde pět velkých bachyň porodilo patnáct malých selátek. Roztomilé potomky si pyšné matky bedlivě střeží. Správce území, jímž jsou Lesy města Brna, proto vyzývá návštěvníky, aby prasečí rodinku nerušili.

Radostnou zprávou se pochlubila organizace na svém Facebooku, kde zveřejnila fotografie patnácti pruhovaných potomků bachyň. Nové přírůstky se narodily v březnu. Další várka mladých se očekává v brněnské oboře, která patří mezi vyhledávané turistické cíle mnohých Brňanů, příští měsíc. Roztomilé potoky si maminky zatím pozorně střeží. Správce proto vyzývá příchozí, aby prasečí rodinku nerušili.

Při návštěvě obory prosím mějte na paměti, že i tyto matky se o své děti bojí, proto prosím zachovávejte klid a v žádném případě je nekrmte,“ varuje zvídavé návštěvníky správce lokality.

Podobný porodní boom se odehrál v přírodním parku také loni, kdy se divoká prasata rovněž měla k sobě. Tamější bachyně, z nichž mnohé pochází z Hradce Králové, porodila až pětadvacet čuňat. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Lesy města Brna

Štítky Brno, Holedná, Příroda, Prasata, Lesy města Brna, Facebook, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Porodní boom v brněnské oboře Holedná. Narodilo se tam patnáct malých čuňátek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.