Počasí dnes15 °C, zítra18 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Brněnské Kohoutovice a Nový Lískovec plánují posunutí katastrálních hranic

Vedení brněnských městských částí Kohoutovice a Nový Lískovec se rozhodla navrhnout posunutí katastrální hranice mezi svými územími. Změnou chtějí vyřešit dlouhodobé komplikace spojené s údržbou jedné z cest.

Obě brněnské městské části dlouhodobě trápí rozdělení cesty, které způsobuje neurčitá hranice mezi územími. Problémy spojené s údržbou a správou trasy se vedení Kohoutovic a Nového Lískovce rozhodlo vyřešit společně se zástupci Lesů města Brna, Odborů životního prostředí a majetkového a stavebního.

Po společném jednání se domluvili na návrhu změny katastrální hranice mezi územími. „Jedná se o dlouhodobý problém, který trápí obě městské části. Na hranicích nad pomníkem na zastávce těsně nad Antroposem na ulici Lesní je cesta, která vede z Nového Lískovce až na Myslivnu,“ přiblížil starosta městské části Brno-Kohoutovice Jakub Hruška (za KDU-ČSL). Právě část cesty ze zastávky Lesní na Myslivnu by měla nově patřit Novému Lískovci.

Jednání o změně návrhu katastrální hranice podnítila současná situace. Po velkých deštích se cesta nachází ve velmi špatném stavu a je nutné ji opravit a navrátit do původního stavu. O posunutí hranice budou městské části žádat město Brno prostřednictvím svých zastupitelstev. 

Ohodnoť článek

Foto FB Městská část Brno-Kohoutovice

Štítky kohoutovice, Nový Lískovec, katastrální hranice, městská část, Brno, Jakub Hruška, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnské Kohoutovice a Nový Lískovec plánují posunutí katastrálních hranic  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.