Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Na výstavišti v Brně už přenocovaly čtyři tisíce uprchlíků z Ukrajiny

Počet uprchlíků z Ukrajiny, kteří přenocovali v asistenčním centru na výstavišti v Brně, dnes v součtu přesáhl čtyři tisíce. Většina zůstává ve veletržním pavilonu B jen přechodně, poté odcestují dále nebo nacházejí jiné ubytování. Služby a zázemí pro uprchlíky na výstavišti se postupně zlepšují.

„Dnes odpoledne sloužil kněz řeckokatolické církve bohoslužbu přímo v pavilonu B, objevují se další církve, které mají zájem poskytovat lidem duchovní podporu. Aktuálně se řeší příhodnější strava pro děti v areálu,“ uvedla Martina Žídková z krajského úřadu.

V krajském asistenčním centru pomoci Ukrajině se od jeho otevření registrovalo 16.923 lidí, ubytovalo se v součtu 4013 uprchlíků. Jen za dnešek pracovníci centra provedli 456 registrací a vydali 186 víz strpění.

V dočasných nouzových přístřeších v kraji, tedy na výstavišti a také v tělocvičně v Hodoníně, bylo k dnešní sedmnácté hodině ubytovaných 296 lidí, zbývalo 154 míst.

Nouzové ubytování kvůli uprchlické vlně připravuje i Břeclav, volné kapacity ve standardních ubytovacích zařízeních totiž pomalu docházejí. Krizový štáb vytipoval zatím čtyři vhodné objekty, kde by provizorně mohlo nocovat asi 140 lidí. Městu ale chybí postele, požádalo proto o pomoc veřejnost. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto HZS JMK

Štítky Ukrajina, Brno, uprchlíci, výstaviště, uprchlík, kongresové centrum, Hodonín, Břeclav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na výstavišti v Brně už přenocovaly čtyři tisíce uprchlíků z Ukrajiny  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.