Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Moravská růžová vína bodovala na soutěži ve Španělsku

Ve druhém ročníku španělské soutěže Concours Mondial de Bruxelles Rosé Wine Session, která se věnuje růžovým vínům, se zadařilo moravským zástupcům. Vína získala titul šampiona polosuchých růžových vín i dalších osm medailí.

V soutěži ve španělském Valladolidu se utkalo 1170 růžových vín z celého světa. Porotu mezi různorodými vzorky zaujaly ochutnávky z vinařství Znovín Znojmo, které se stalo nejúspěšnějším moravským zástupcem v klání. Kromě titulu šampiona a velké zlaté medaile pro víno πnot noir 3,14 Rulandské modré Rosé, pozdní sběr 2017 utržilo ještě další dvě zlaté a jednu stříbrnou medaili.

Šampionem polosuchých růžových vín se stal představitel řady kulatých pinotů. „Při výrobě těchto vín vždy propojujeme a zúročujeme ušlechtilost a potenciál starobylé odrůdy Rulandské modré, možnosti špičkové technologie, která nám umožňuje chladit surovinu na 3,14 °C, a samozřejmě cit a um našich vinařů,” řekl k vínu výrobní ředitel Znovínu Znojmo Karel Matula.

Concours Mondial de Bruxelles Rosé Wine Session je součástí jedné z největších mezinárodních soutěží vín, která se koná před začátkem jara. Celkem se z klání do Česka vrátilo osm oceněných vín. Zlatou medaili získal například Bohemia Sekt za svůj Sekt Prestige rosé brut 2019. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com/JillWellington

Štítky víno, vinařství, soutěž, ocenění, růžové víno, Španělsko, Brusel, ZNOVÍN ZNOJMO, a.s., rulandské modré, Valladolid, BOHEMIA SEKT, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Moravská růžová vína bodovala na soutěži ve Španělsku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.