Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Hasiči mění brněnské výstaviště v noclehárnu pro uprchlíky. Shánějí karimatky i spacáky

Jihomoravští hasiči chystají na brněnském výstavišti nouzové ubytování pro několik stovek lidí, kteří uprchli z válkou zmítané Ukrajiny. V prostorách pavilonu vznikají improvizovaná lůžka pro dospělé i nejmenší. Požárníci prosí veřejnost o darování chybějících potřeb.

Spacáky, karimatky, skládací či nafukovací lehátka. Shromažďování spacích potřeb je nyní jednou z priorit pro jihomoravské hasiče. Požárníci se po rozhodnutí kraje, který oznámil konec ubytovávání ukrajinských uprchlíků v hotelích, snaží předělat pavilon B brněnského výstaviště v noclehárnu. 

Dary pro ukrajinské rodiny přijímají hasiči nonstop. Nejpotřebnější jsou nyní jakékoli předměty určené k nocování. „Materiální pomoc je možné zavést či donést do pavilonu B brněnského výstaviště. Vstup přes bránu číslo 4, u servisních dveří číslo 2, které jsou situovány v zadní části pavilonu B," uvedl mluvčí požárníků Jaroslav Mikoška.

Z výstaviště se stalo centrum pomoci uprchlíkům, v němž se Ukrajinci registrují a získávají potřebné informace. Do včerejšího odpoledne jich do Brna kvůli válce přišlo již přes jedenáct tisíc. „Odbavení probíhá plynule, čekací doby jsou minimální," informovala mluvčí Jihomoravského kraje Markéta Chumchalová.

Kvůli naplněné kapacitě jihomoravských hotelů a nedostatku financí se vedení kraje rozhodlo neubytovávat utečence v hotelích a penzionech. Střechu nad hlavou nalézají Ukrajinci v tělocvičnách a improvizovaných hromadných noclehárnách.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK

Štítky hasiči, výstaviště, uprchlíci, Ukrajina, Brněnské výstaviště, uprchlík, pavilon, hotel, Jaroslav Mikoška, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči mění brněnské výstaviště v noclehárnu pro uprchlíky. Shánějí karimatky i spacáky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.