Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Jihomoravští hasiči bojovali s hořící trávou. Plameny zasáhly tři hektary louky

Požár travního porostu zaměstnal dnes dopoledne jihomoravské hasiče. Jednotky zasahovaly na Břeclavsku, kde plameny pohltily zhruba tři hektary louky. Vyhlášen byl druhý stupeň poplachu.

Severozápadně od břeclavské místní části Charvatská Nová Ves vyjížděli jihomoravští požárníci dnes krátce po desáté hodině dopoledne. Operační středisko k nahlášenému požáru vyslalo sedm hasičských jednotek. „Po příjezdu bylo zřejmé, že plameny zasáhly poměrně rozsáhlou plochu a dále se šíří. Velitel zásahu proto nechal vyhlásit druhý stupeň poplachu," popsal mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška s tím, že plameny nakonec zasáhly asi tři hektary.

Oheň se podařilo dostat pod kontrolu krátce po poledni. Výše škod a příčina hoření travního porostu se nyní zjišťuje. Podle hasičů bývá jednou z nejčastějších příčin jarních požárů neopatrnost a nedbalost lidí. Stačí jeden nedopalek nebo nehlídané pálení a může vzniknout rozsáhlý požár. „V této souvislosti připomínáme, že vypalování trávy je v České republice zakázáno hned několika zákony," řekl Mikoška.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS JMK

Štítky zásah, policie, drogy, alkohol, požár, Jaroslav Mikoška, okres Břeclav, Česko, louka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jihomoravští hasiči bojovali s hořící trávou. Plameny zasáhly tři hektary louky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.