Jedlík, který má na kontě rekordy spojené s konzumací červů, tatranek i pizzy, do sebe v Brně naládoval kilo a půl vepřových mozků. Oproti nejsmrdutějšímu jídlu na světě, které už taky ochutnal, byly podle Jaroslava Němce mozečky lahůdka. Aby jídlo nebyla nuda, dochutil si ho červy.
Jaroslav Němec známý jako Maxijedlík, který jako jediný na světě zvládl sníst nejsmradlavější jídlo světa, včera v Brně pokořil další výzvu. Za pět minut spořádal čtyřicet vepřových mozků a jako tečku na závěr ochutnal i jeden syrový.
Mozečky připravené v páře si navíc Němec před výkonem posypal sušenými chilli červy. „Já si je na to přidám, aby to křupalo a mělo šmrnc,“ vysvětlil Drbně osmačtyřicetiletý muž a dodal, že si červy oblíbil. Ostatně i oni patří k jeho rekordům, za půl hodiny jich spolykal přes devět tisíc.
Na stůl si jedlík nachystal dvanáct talířků s prasečími mozky, půllitr malinovky na zapíjení a lžíci, kterou nakonec vůbec nepoužil. Stačilo už jen zapnout stopky a Němec odstartoval další ze svých výzev. První mozečky do sebe rukama ládoval jeden za druhým, zhruba v polovině mu však pojídání začalo dělat problémy.
Nakonec se Maxijedlíkovi podařilo za pět minut sníst 1,6 kilogramů vepřových mozků a může se pyšnit dalším svým rekordem. „Chutnalo mi to. Mozečky byly výborné jak chuťově, tak konzistenčně,“ pochválil po svém výkonu kuchaře z jídelny na brněnském Cejlu.
Jaroslav Němec je držitelem světového rekordu. Jako jediný zvládl za sedmasedmdesát vteřin sníst celou konzervu ryby surströmming, která je nejsmradlavějším jídlem na světě. Ryba byla také součástí brněnského trojboje, v němž jedlík spořádal ještě islandský pokrm ze žraločího masa hákarl a durian, což je podle Guinnesovy knihy rekordů nejsmrdutější ovoce na světě. Na durian se znovu chystá už tuto neděli.
Jedlík za pět minut pozřel taky tři kilogramy mini banánů nebo přes jeden kilogram toastů. Dále soutěžil v pojídání koblih, nudlí s mákem, tatranek, jitrnic, tlačenky, pizzy nebo steaků. Na podzim se měl zúčastnit výzvy v pojídání hot dogů v americkém Las Vegas, nakonec se ale kvůli koronaviru nekonala.
Na své první soutěži jedl rodák z Bystrého u Poličky švestkové knedlíky. Od té doby objíždí soutěže v tuzemsku i v zahraničí. „Běžné pojídání mě nebaví. Mám rád adrenalin a extrém,“ uvedl Němec, který se vyučil kuchařem. V pojídání soutěží už sedmnáct let, a přestože o sobě tvrdí, že sní všechno, v běžném životě dbá Jaroslav Němec na zdravou stravu a sportuje.
Středa, 24. listopadu 2021, 09:45
Netradiční případ se odehrál na brněnském Cejlu, kam se včera ráno vydala policie, aby se ujala vyšetřování záhadné krádeže prasete. Půlka nepřežvýkavého sudokopytníka zmizela z otevřeného z chladírenského vozu. Paradoxní je, že si nikdo z...
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.