Počasí dnes21 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Brněnská botanická zahrada láká na rozkvetlé orchideje

Návštěvníci brněnské Botanické zahrady a arboreta Mendelovy univerzity mohou obdivovat rozkvetlé orchideje. Pro veřejnost je otevřený skleník s jednou z největších sbírek orchidejí v celé Evropě. Rostliny by měly být rozkvetlé nejméně do konce března.

V botanické zahradě v brněnském Králově Poli vykvetly orchideje. Každoročně bývá v areálu k vidění tradiční výstava, na níž mohou návštěvníci obdivovat barevné rostliny. Kvůli vládním opatřením se ale expozice letos nekoná. „Nebýt covidu, chystali bychom samostatnou výstavu orchidejí, která obvykle začínala právě koncem února. Orchideje se ale naštěstí nedívají na zprávy, a tak jich opět vykvetl celý skleník,“ řekl vedoucí botanické zahrady a arboreta Mendelovy univerzity Michal Pavlík.

Přestože speciální výstava k orchidejím nebude, mohou do prostor skleníků plných barevných květů návštěvníci zamířit. „V orchideovém skleníku brněnského arboreta máme čtyři tisíce taxonů a dva tisíce botanicky vyšlechtěných odrůd rostlin orchideje. Mezi návštěvníky je pak asi nejvíce oblíbená odrůda Phalaenopsis,“ řekla tamní zahradní specialistka a ředitelka oddělení orchidejí Anna Buchtová.

Do kdy budou rostliny rozkvetlé, záleží na počasí. Veřejnost je bude moci obdivovat minimálně do konce března. Dalším termínem rozkvětu je listopad. „Pokud to situace dovolí, na programu je listopadový víkend Kvetoucích orchidejí od 12. do 14. listopadu,“ doplnil Pavlík. Nejbližší výstava v botanické zahradě se bude konat na konci května, kdy si návštěvníci užijí expozici kosatců Iris.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky Brno, orchideje, botanická zahrada, Mendelova univerzita, vstavačovité, skleník, arboretum, Mendelova univerzita v Brně, výstava, rostliny, Evropa, Michal Pavlík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brněnská botanická zahrada láká na rozkvetlé orchideje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.