Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Zázemí na brněnské Riviéře provizorně doplní modulární stavby

Návštěvníky brněnského koupaliště Riviéra čeká nová podoba hlavní budovy sportovního areálu. Opravou se rozšíří kapacita sociálního zázemí a objekt bude nově možné využívat po celý rok. Před rekonstrukcí vypomohou s kapacitou provizorní montované stavby.

Opravy na koupališti Riviéra, které především v letních měsících láká návštěvníky do brněnských Pisárek, zasáhnou hlavní budovu, jejíž plocha a vybavení se přizpůsobí čtyřtisícové kapacitě návštěvníků. Rekonstrukce hlavní budovy zlepší dostupnost toalet a šaten. Než se tak stane, vyřeší město navýšení kapacit provizorně.

Pokud záměr schválí zastupitelé, pořídí Brno na letošní letní sezonu modulární stavby, které budou napojeny na inženýrské sítě. „Po rekonstrukci hlavní budovy, která bude v ideálním případě dokončena v roce 2025, zůstanou buď nadále na koupališti, nebo je využijeme pro návštěvníky areálu dopravní výchovy a workoutového hřiště,“ řekl k plánům náměstek brněnské primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL).

V areálu přibyde šest mobilních buněk napojených na rozvody kanalizace, vody i elektrické energie. Celkem bude investice stát více než 1,6 milionu korun. „Samotné buňky vyjdou zhruba na 1,28 milionu korun, zbylá částka pokryje realizaci přípojek a instalaci,“ uvedl radní pro oblast školství a sportu Jaroslav Suchý (KDU-ČSL).

Hlavní budova bude zcela bezbariérová a poskytne prostor pro gastro provozy, dětskou hernu či saunový svět. Rekonstrukce navýší kapacitu hygienického zázemí, v objektu vzniknou také kanceláře určené pro zaměstnance sportovního areálu i případné nájemce. S opravami by se podle radních mohlo začít roku 2023.

Areál koupaliště provozuje městská společnost STAREZ-SPORT, jež zajistí zpracování kompletní projektové dokumentace rekonstrukce hlavní budovy. Riviéra prošla markantní změnou již před třemi lety, kdy došlo k opravám bazénů i jejich okolí. V areálu přibyl nový tobogán, skluzavka i lezecká stěna.


Vizualizace nové hlavní budovy

Ohodnoť článek

Foto Magistrát města Brna

Štítky rekonstrukce, riviéra, koupaliště, sport, KDU-ČSL, Petr Hladík, Brno, Pisárky, Jaroslav Suchý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zázemí na brněnské Riviéře provizorně doplní modulární stavby  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.