Počasí dnes27 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Muž v Brně posbíral z aut patnáct poznávacích značek, hrozí mu roky za mřížemi

Víkendové ráno znepříjemnil hned patnácti řidičům v brněnském centru neznámý muž. Ten se rozhodl přivlastnit si státní poznávací značky jejich vozů. Za čin hrozí pachateli podle jihomoravských policistů až několikaletý pobyt za mřížemi.

Podezřelého muže, který se ochotmýtal okolo vozů zaparkovaných nedaleko katedrály svatých Petra a Pavla v Brně, si v domě nedělní mše všiml náhodný svědek. Spatřil člověka, jenž se kolem aut nejprve nenápadně procházel, a poté z nich začal bleskově strhávat registrační značky. 

„Přitom ho ale nezajímaly poznávací značky nějakého konkrétního kraje, bral prostě všechny, které mu jednoduše přišly pod ruku. Během chvilky mu tak za oběť padlo patnáct odstavených vozů," popsal mluvčí jihomoravských policistů Petr Vala.

Než na místo stačily přijet policejní hlídky, podařilo se muži z místa i s přivlastněnými značkami utéct. „K čemu mu poznávací značky budou, si zatím policisté mohou jen domýšlet. Jisté ale je to, že v případě dopadení nenechavci za trestný čin poškození cizí věci hrozí až několikaletý pobyt za mřížemi," řekl Vala.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, trestný čin, petrov, Brno

Muž v Brně posbíral z aut patnáct poznávacích značek, hrozí mu roky za mřížemi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.