Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Brno daruje miliony korun neziskovkám na boj s kriminalitou

Brno má v plánu zainvestovat do oblasti prevence kriminality. Radní schválili podporu dvou desítek neziskových organizací, které dlouhodobě pomáhají obětem domácího násilí, seniorům nebo mládeži s problémy se zákonem. Finanční dar dostanou také policisté a strážníci.

Brno daruje přes čtyři miliony korun na konta organizací, které se zasluhují o boj s kriminalitou ve městě. Z letošního rozpočtu poputuje skoro 3,5 milionu korun jednadvaceti neziskovkám. Podpořené spolky se dlouhodobě zaměřuje na rizikové skupiny brněnských obyvatel. Jde například o případy domácího násilí, v nichž se poskytuje pomoc obětem, svědkům i dětem. Další část projektů se věnuje rizikovým mladým lidem nebo seniorům, kteří se mohou často stát cílem trestné činnosti. 

„Podpořeny budou rovněž probační programy pro děti a mládež, které se již v časném věku dostaly do problémů se zákonem – příkladem je program pro děti do patnácti let Aristoteles, jenž je ojedinělý v celém Jihomoravském kraji,“ uvedla primátorka města Brna Markéta Vaňková (ODS) s tím, že vy výčtu organizací je také spolek zaměřený na prevenci šikany ve školách. 

Prevenci kriminality zajišťují v Brně také další organizace, které město podpoří samostatně necelým půlmilionem korun. Dar dostanou například dva programy brněnské městské policie. Senior akademie, která cílí na vzdělávání v prevenci kriminality pro aktivní seniory a Domovnická akademie, jež prostřednictvím vzdělávacího programu připravuje osoby na činnost domovníka v bytových domech.

„Dlouhodobé zkušenosti ukazují, že proškolený domovník dokáže přispět ke včasnému řešení problémů v domech a zvyšuje pocit bezpečí jeho obyvatel,“ vysvětlil náměstek primátorky pro sociální oblast Robert Kerndl (ODS). Finanční dar získá také na projekt Krajského ředitelství Policie Jihomoravského kraje, který se zabývá v posledních letech omílanou bezpečností v kyberprostoru.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky nezisková organizace, pomoc, kriminalita, magistrát, Brno, prevence kriminality, ODS, Jihomoravský kraj, Markéta Vaňková, Robert Kerndl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brno daruje miliony korun neziskovkám na boj s kriminalitou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.