Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Pomáhat, kde je třeba, je součástí jejich DNA

PR článek

Už pětašedesát zdravotně znevýhodněných lidí našlo díky chráněným dílnám Craftwork práci a také zajímavé finanční přilepšení. Nově otevřená chráněná dílna v Letovicích navíc s náborem nových pracovních sil zdaleka nekončí. Ještě během letošního roku chce přijmout dalších až 20 zaměstnanců se zdravotním handicapem.

Chráněné dílny Craftwork jsou součástí společnosti Authentica Group, která sídlí v Brně a zaměřuje se na marketingovou i logistickou podporu maloobchodních i internetových prodejců. Co si pod tím představit? Například návrhy a realizace interiérů prodejen, výloh, reklamních nosičů a stojanů, výrobu originálních i běžných kartonových obalů nebo kompletní zajištění skladování a distribuce výrobků od obchodníka do prodejen či přímo k zákazníkům. Na zaměstnancích chráněných dílen jsou pak hlavně finální kompletace výrobků, výroba průmyslových obalů nebo šicí práce.

Brněnský Craftwork funguje už od roku 2007 a dílnu v Letovicích jsme naplno rozjeli na konci roku minulého. Zjistili jsme, že právě v Letovicích je poměrně silná skupina lidi se zdravotním handicapem a zároveň zájmem o smysluplnou práci a možnost dobrého přivýdělku,“ říká Pavel Zemčík, jednatel Authentica Group.

V brněnské dílně pracuje 56 lidí, letovická začíná s devíti zaměstnanci. Firma se je snaží zapojit do všech projektů, které realizuje. A nejen do projektů. Zaměstnanci jsou nedílnou součástí celého týmu Authentica Group, a to jak v pracovních povinnostech, tak ve volnočasových a teambuildingových aktivitách, které firma pro své lidi často připravuje.

Práce v chráněné dílně rozhodně není stereotypní a nezáživná, s ohledem na handicap pracovníků však není ani nijak fyzicky náročná. „Ručně lepíme obaly, skládáme komponenty, celé výrobky kompletujeme a balíme. Vrtáme, nýtujeme nebo ohýbáme plastové fólie. Máme tu taky šicí dílnu, kde vyrábíme textilní reklamní předměty, šijeme maskoty, tašky, obaly z kůže, plstěného filcu, gumy…,“ popisuje jen zlomek činností Tatiana Ruska, vedoucí brněnské chráněné dílny.

Společnosti Authentica Group se daří, a proto se dlouhodobě snaží  podporovat organizace i aktivity, které si podporu zaslouží, a pomáhat jim. A to hlavně tam, kde podniká – na jihu Moravy. První covidový rok činnost firmy prakticky zastavil, a proto tu přišli s nápadem vyrábět plastové ochranné štíty. Během pár dnů vyrobili vlastní prototyp a v období nejvyšší potřeby dodávali stovky štítů denně do jihomoravských nemocnic. Celkem jich vyrobili půl milionu a 50 000 z nich nemocnicím darovali.

Pomoc potřebným je součástí naší DNA, a tím myslím celé vedení společnosti. Tudíž se přirozeně vepsala i do DNA a firemních hodnot skupiny Authentica Group. Dokud se nám bude dařit, rádi se o svůj úspěch podělíme. Chceme taky dál rozšiřovat chráněné dílny, ve kterých vidíme především společenský přínos,“ dodává Pavel Zemčík.

Příležitostem pomáhat jde společnost aktivně naproti. Ještě v tomto měsíci daruje speciální škole v Prostějově pečovatelské lůžko s příslušenstvím a další vybavení k praktické výuce zdejších studentů. Hned na jaře pak chtějí uspořádat dražbu obrazů, které vytvořily děti z domova pro zdravotně postižené děti Narnie v Morkůvkách. Domov Authentica podporuje už několik let, stejně jako nadaci Světluška, když zdarma zajišťuje veškerou logistiku jejího e-shopu.

A nechybí ani mezi ježíškovými vnoučaty. Na začátku roku poslali jejich prostřednictvím krabice plné knih do 162 domovů seniorů. Jedna paleta dětských knížek dorazila i do Dětské nemocnice Brno.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Authentica, Práce, Zaměstnání, chráněná dílna, Letovice, dílna, domov, Brno, Dětská nemocnice FN Brno, Rusko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pomáhat, kde je třeba, je součástí jejich DNA  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.