čtvrtek 26. května 2022 Filip

Brno má novou vizualizaci. Slouží k proměně nevzhledného nároží Kounicovy a Šumavské

Brno má v ruku novou architektonickou studii, podle níž dozná změn nepříliš pohledné nároží Kounicovy a Šumavské ulice. Prostor, v jehož blízkosti se nachází supermarket, kanceláře nebo magistrátní budovy, prokoukne zelení i novým mobiliářem, který poslouží například k relaxaci.

Radní se na úpravě veřejného prostranství, které v současné Brňany příliš nevybízí k tomu, aby tam dobrovolně trávili čas, dohodla na svém posledním zasedání. Na jednání ukázali veřejnosti také architektonickou studii, podle níž se má rekonstrukce uskutečnit. Proměna se týká nejen nároží, ale také přilehlé terasy magistrátní budovy. 

Plochy zčásti předláždíme a zčásti zůstanou nezpevněné, což umožní vsakování dešťové vody a její využití pro závlahu osazených stromů, v jejichž stínu přibude posezení a další mobiliář, jako stojany na kola či odpadkové koše. Bezbariérový přístup na terasu zajistí nový výtah. A kontejnery na odpad přesuneme pod zem,“ sdělila brněnská primátorka Markéta Vaňková (ODS).

Magistrát má aktuálně k dispozici zmíněnou architektonickou studii. Nyní připravuje zadávací řízení na výběr projektanta. „Projektová dokumentace pro první fázi by mohla být hotová v květnu letošního roku, následně by se začalo s opravami. Takže bychom měli být hotovi v září. Druhá etapa by měla proběhnout v příštím roce. Náklady na projektovou dokumentaci odhadujeme na 700 tisíc korun. U první fáze úprav očekáváme cenu 12 milionů, u druhé 9 milionů,“ dodala Vaňková.

Hodnocení článku je 68 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto M2AU

Štítky Brno, Vizualizace, Rekonstrukce, Investice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.