Počasí dnes6 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Pěkné počasí využily k lyžování na jihu Moravy stovky lidí

Pěkné víkendové počasí využily k lyžování v Jihomoravském kraji stovky lidí, sjezdovky byly zaplněné. Jde zatím o nejlepší víkend této sezony. Shodli se na tom správci areálů.

Počasí lyžařům přeje. Přes týden mrzlo v noci i ve dne, v těchto dnech se sice přes den mírně oteplilo, noci ale zůstaly mrazivé. Zájem lyžařů si pochvalují v Hodoníně u Kunštátu na Blanensku. „Zájem je veliký, je to nejsilnější víkend v této sezoně. Lyžaři si užili perfektní sníh, přijely jich k nám stovky," uvedl za areál Vlastimil Jílek. Fronty u vleku se ale podle něj netvořily, lyžaře stíhali odbavit. Na svahu leží 50 a více centimetrů technického sněhu.

Uplynulý víkend si pochvalují i v nedaleké Olešnici na Blanensku. „Lyžovačka byla skvělá, přijely k nám stovky lidí. Je to zatím vrchol sezony," řekl za areál Jiří Kotlán. Uvedl, že sníh je nyní perfektní. I zde leží na svahu 50 a více centimetrů sněhu.

Značný zájem lyžařů evidují například i v Němčičkách na Břeclavsku, kde je na svahu mezi vinohrady položený umělý povrch, na kterém se dá lyžovat i za nepříznivých podmínek. Svah je ale nyní celý zasněžený, leží na něm kolem 30 centimetrů sněhu. „Zájem je značný, v jednu chvíli dokonce fronta u turniketu zasahovala do sjezdovky," uvedl za areál Jaroslav Stávek. Velký zájem je podle něj také o výuku malých dětí, o individuální kurzy.

Od pátku je v provozu i sjezdovka ve Filipově údolí na Hodonínsku. I tam je podle webových kamer zájem o lyžování značný. Na svahu leží pode webu areálu 30 až 50 centimetrů sněhu.

Vlekařům na jižní Moravě obecně nepřeje počasí, zimy jsou v regionu většinou mírné a téměř bez sněhu. Loňskou sezonu ovlivnila vládní opatření proti šíření koronaviru, na jihu Moravy se vleky nerozjely vůbec. V době, kdy areály mohly být otevřeny, k tomu v regionu nebyly vhodné klimatické podmínky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook.com/Tomáš Snow Olešnice

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihomoravský, lyžování, Morava, sjezdovka, Jihomoravský kraj, lyžař, okres Blansko, Hodonín, Kunštát, Olešnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pěkné počasí využily k lyžování na jihu Moravy stovky lidí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.