Počasí dnes10 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zraněné Amálce z jižní Moravy pomohli záchranáři i jejich plyšový kolega

Když malá Amálka z Hodonínska nešťastnou náhodou upadla a zranila se, přivolala k holčičce vyděšená maminka jihomoravské zdravotníky. Za Amálkou dorazila posádka i s plyšovou posilou, která děvčátku vykouzlila úsměv na tváři. Malým pacientům totiž pomáhá plyšový pejsek Defík.

Pejsek záchranář Defík, kterého s sebou zdravotníci vozí, slouží malým pacientům, kterým ulehčuje bolest a stres. Také při ošetřování zranění devítiměsíční Amálky z Hodonínska využili záchranáři plyšového kolegu. „Snažíme se, aby celý proces přednemocniční péče byl pro naše malé pacienty co nejméně bolestný a měl co nejmenší následky,“ vysvětlili využití hračky záchranáři.

Amálka si při pádu poranila hlavičku a hrudník, přítomnost Defíka jí ale celý přednemocniční proces ulehčila. „Zdravotníci byli velice pečliví a empatičtí, ujistili mě, že by nemělo jít o nic vážného, ale pro jistotu dcerku převezli k dalším vyšetřením do nemocnice. Děkuji za jejich přístup i pomoc,“ řekla maminka Amálky, která už je nyní v pořádku doma.

Pejsek Defík se využívá také na akcích, při nichž záchranáři představují své vybavení. Je možné jej vidět na celorepublikovém Dni linky 155 nebo události Restart a heart day. Při těchto příležitostech se děti na plyšovém pejskovi, kterého mají jihomoravští záchranáři také v nadživotní velikosti, učí poskytovat první pomoc.


Saša Rašilov je kmotrem záchranáře Defíka. 

Hodnocení článku je 92 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZZS JMK

Štítky záchranáři, zdravotníci, defík, pacient, Jihomoravský kraj, zdravotnický pracovník, okres Hodonín, Saša Rašilov mladší

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zraněné Amálce z jižní Moravy pomohli záchranáři i jejich plyšový kolega  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.